Συνεχίζεται το πρόγραμμα αναρτήσεων κτηματολογικών στοιχείων για οκτώ περιοχές της Αττικής

Συνεχίζεται το πρόγραμμα αναρτήσεων κτηματολογικών στοιχείων για οκτώ περιοχές της Αττικής

Σε οκτώ περιοχές της βορειανατολικής Αττικής συνεχίζεται το πρόγραμμα αναρτήσεων κτηματολογικών στοιχείων. Πρόκειται για τις περιοχές Άνοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη και Παλλήνη, για τις οποίες ξεκινά η Ανάρτηση τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Κτηματολόγιο ΑΕ» η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διόρθωσης/ ένστασης είναι δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού, δηλαδή έως τις 28 Νοεμβρίου, ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού είναι τέσσερις μήνες, δηλαδή έως τις 26 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει Δήλωση θα λάβουν ταχυδρομικά απόσπασμα του Κτηματολογικού πίνακα και διαγράμματος για το ακίνητο που τους αφορά, με σκοπό να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν την ορθότητα και πληρότητα της καταγραφής ή να διορθώσουν τυχόν λάθη. Όμως και οι δικαιούχοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα Δήλωση έχουν τώρα μία ακόμη ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους.

Η Ανάρτηση των συνολικών κτηματολογικών στοιχείων πραγματοποιείται με δύο τρόπους: στο αρμόδιο για κάθε περιοχή Γραφείο Κτηματογράφησης και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο ΑΕ www.ktimatologio.gr.
Συγκεκριμένα, μέσω του portal των ηλεκτρονικών υπηρεσιών e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δικαι-ούχο, αφού δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό, να έχει πρόσβαση ηλεκτρονικά στα στοιχεία που τον αφορούν.
Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, τελειώνει η μελέτη κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του Υποθηκοφυλακείου. Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον. Σημειώνεται ότι τοπ πρόγραμμα αναρτήσεων συνεχίζεται σε συνολικά 33 περιοχές της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες της ανάρτησης μπορείτε να βρείτε στο www.ktimatologio.gr και στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης:

  • ΑΝΟΙΞΗ – ΔΡΟΣΙΑ: Σωκράτους 1 & Πίνδου, 145 65 , Αγ. Στέφανος, τηλ. 210-8141447
  • ΕΚΑΛΗ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ: Χαριλάου Τρικούπη 197 & Σειρήνων 31, 145 64 Κηφισιά, τηλ. 210-8015526
  • ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΠΕΝΤΕΛΗ: Αγ. Τρύφωνος 1, Κοινοτικές εγκαταστάσεις πλατείας Αγ. Τριάδας, 152 36 Πεντέλη,τηλ. 210-6095797
  • ΠΑΛΛΗΝΗ: Φειδιππίδου 33, 153 51 Παλλήνη, τηλ. 210-6666131

Ωράριο λειτουργίας Γραφείων Κτηματογράφησης: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 8:30 έως και τις 15:30 και επιπλέον την Τετάρτη από τις 17:00 έως και τις 20:00

Πηγή: tee.gr