Εξυπνες συμβουλές διακόσμησης για το σαλόνι σας
σαλόνι, φώτο : epiplo.net

Εξυπνες συμβουλές διακόσμησης για το σαλόνι σας

Σε προηγούμενο άρθρο  ασχοληθήκαμε με τον φωτισμό στο σαλόνι ενός σπιτιού. Σίγουρα όμως πολλοί είμαστε αυτοί που προβληματιζόμαστε και με την διακόσμηση του σαλονιού. Παρακάτω, λοιπόν, προτείνονται κάποιες έξυπνες συμβουλές διακόσμησης για το σαλόνι σας, δηλαδή:

σαλόνι, φώτο : epiplo.net

1. Άνεση, που είναι η πρώτη ιδιότητα που απαιτείται από ένα καθιστικό δωμάτιο. Αυτό, κυρίως, είναι αποτέλεσμα του πως θα τοποθετήσουμε τα έπιπλα ώστε να δημιουργείται άνετη ατμόσφαιρα.

2. Να έχετε ένα κέντρο ενδιαφέροντος σε κάθε δωμάτιο. Εάν είναι το τζάκι, τοποθετήστε τις καρέκλες και το καναπέ άνετα κοντά σε αυτό και τοποθετήστε ένα φωτιστικό έτσι ώστε να είναι δυνατόν να βυθιστείτε σε μια καρέκλα, να ανάψετε το φως, και χωρίς να μετακινήσετε τίποτα να διαβάσετε.

3. Να έχετε στο χώρο τα έπιπλα εκείνα που είναι απαραίτητα για να είναι άνετα και πρακτικά: άνετες καρέκλες, ένα γραφείο, πολλά μικρά τραπέζια, καθώς και ένα μεγάλο τραπέζι στο οποίο μπορείτε να έχετε βιβλία, περιοδικά, σταχτοδοχεία και λουλούδια .

4. Ο φωτισμός έχει μεγάλη σχέση με την άνεση σε ένα δωμάτιο. Τοποθετήστε τα φωτιστικά έτσι ώστε να μη φέγγουν απευθείας στα μάτια όταν κάθεστε στις πιο άνετες καρέκλες. Ο χαμηλός κρυφός φωτισμός είναι επιθυμητός και ελκυστικός. Αν υπάρχει κάποια έντονη δέσμη φωτός, σκεπάστε το φωτιστικό με ένα μετάξένιο κάλυμμα που θα διάχυσει το φως.
5. Επιλέξτε απαλά χρώματα και μικρά σχέδια για τα μεγάλα χαλιά. Αν χρησιμοποιήσετε μικρά χαλιά, τοποθετήστε τα έτσι ώστε να μη τα πατάει το πόδι ενός τραπεζιού ή μιας καρέκλας.

6. Για την επιλογή χρώματος για τους τοίχους και των σχεδίων στις κουρτίνες και στα καλύμματα, επιλέξτε αυτά που αρέσουν στην πλειοψηφία της οικογένειας. Αποφύγετε τα έντονα σχέδια ή αυτά στα οποία το σχήμα ή τα λουλούδια υπολογίζονται εύκολα. Τέτοιες σχέδια γίνονται κουραστικά.

Μετά από ανωτέρω συμβουλές, πιστεύω να βοηθήσαμε όσο το δυνατόν περισσότερο,  για να μπορέσετε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας έξυπνα και άνετα.

Πηγή : epiplo.net