4η Μπιενάλε της Αθήνας

4η Μπιενάλε της Αθήνας

AthensBiennale 4-error imageΗ 4η Μπιενάλε της Αθήνας ξεκινά με αφετηρία το ερώτημα Και τώρα τι;. Με στόχο να ψηλαφήσει απαντήσεις, δημιουργεί την AGORA. Ένα κοινωνικό γεγονός, ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων, αλλά και ένα σκηνικό κριτικής αντιπαράθεσης στο κέντρο της Αθήνας της κρίσης δημιουργείται στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Σοφοκλέους 8-10, ένα ιστορικό κτίριο που φιλοξενούσε στο παρελθόν το Χρηματιστήριο Αθηνών, και παράλληλα στο CAMP στην Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, στην Πλατεία Κοτζιά.

Περισσότεροι από εβδομήντα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με περισσότερα από εκατό έργα σύγχρονης τέχνης που περιλαμβάνουν από ζωγραφική, γλυπτική και εγκαταστάσεις μέχρι video, ηχητικά έργα και performances, θέατρο, χορό, μουσική και ακόμα ακαδημαϊκοί, επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, συνεργατικές πρωτοβουλίες, ομάδες πολιτών και βέβαια το κοινό, συναντιούνται καθημερινά σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει συζητήσεις, workshops, στρογγυλά τραπέζια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις. Αυτή είναι η 4η Μπιενάλε της Αθήνας 2013 AGORA που ανοίγει τις πόρτες της την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει δύο ολόκληρους μήνες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Η AGORA καινοτομεί επιθυμώντας να δημιουργήσει ένα σημείο συνάντησης, τόσο φυσικό όσο και ψηφιακό.  Απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς τον δημιουργικό κόσμο μέσω του Open Call στην ιστοσελίδα της και συνομιλεί με το ζωντανό διαδίκτυο μέσω του #ab4agora, συνθέτοντας ερωτήματα και συλλέγοντας απαντήσεις.

Η 4η Μπιενάλε της Αθήνας σχεδιάστηκε από μια ομάδα καλλιτεχνών, επιμελητών, θεωρητικών και επαγγελματιών από τον χώρο της δημιουργίας, η οποία έχει συσταθεί ειδικά για την περίσταση. Η AGORA είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ζυμώσεων μεταξύ επαγγελματιών με διαφορετικό υπόβαθρο που μοιράζονται το κοινό αίσθημα ευθύνης και την ανάγκη συμπαραγωγής νοήματος.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της AGORA

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Σοφοκλέους 8-10
+
CAMP Contemporary Art Meeting Point,
Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2

Τρίτη – Παρασκευή        13.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή       10.00 – 22.00   

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα της AGORA αποκτώντας το εισιτήριο διαρκείας της έκθεσης που κοστίζει 8 ευρώ. Το εισιτήριο θα ισχύει καθ” όλη τη διάρκεια των δύο μηνών της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας και για όλες τις εκδηλώσεις της AGORA.

Η AGORA διαθέτει εναλλακτικά και εισιτήριο ημερήσιας επίσκεψης στα 5 ευρώ. Για φοιτητές, με την επίδειξη πάσο, μαθητές από 12 έως 18 ετών και για συμπολίτες μας άνω των 70 ετών ισχύει το μειωμένο εισιτήριο ημερήσιας επίσκεψης, με τιμή 3 ευρώ.

Δωρεάν είσοδο στην ΑGORA , με επίδειξη του σχετικού εγγράφου, δικαιούνται οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, οι  φοιτητές της ΑΣΚΤ, τα μέλη Ε.Ε.Τ.Ε., ICOM, AICA, IKT, οι συνοδοί Α.Μ.Ε.Α. και τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

4η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2013 AGORA

29 Σεπτεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2013

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Σοφοκλέους 8-10

CAMP Contemporary Art Meeting Point, Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2

Εγκαίνια: 28 Σεπτεμβρίου

Συνέντευξη Τύπου: 28 Σεπτεμβρίου, 12:00, Σοφοκλέους 8-10

Για φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ενότητα ΤΥΠΟΣ στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.athensbiennale.org/agora

Η ιστοσελίδα μας και οι σελίδες μας σε Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr, YouTube, Vimeo θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέο υλικό ώστε να έχετε πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες της ΑΒ4.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα διαπίστευσης για την 4η Μπιενάλε της Αθήνας 2013 AGORA.

Η 4η Μπιενάλε της Αθήνας 2013 AGORA πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.  Κύριος Χορηγός της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Μέγας Δωρητής ο Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ. Χορηγοί της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας είναι η AEGEAN, το Athenaeum Intercontinental Athens , η HOL, η Mellon Group of Companies και η NETSMART. Υποστηρικτές της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας είναι η EZA και η KAYAK.

Για περισσότερες πληροφορίες: Υπεύθυνη Τύπου: Κατερίνα Σταυρούλα

τηλ: 210 52 32 222, 210 52 32 224, Email: press@athensbiennial.org