Έκθεση στο Κιλκίς με έργα από ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά

Έκθεση στο Κιλκίς με έργα από ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά

kilkis ekthesi-error imageΜια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με έργα τέχνης από… σκουπίδια και άχρηστα υλικά, θα φιλοξενήσει ο Δήμος Κιλκίς στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς από τις 29 Οκτωβρίου (Τρίτη) έως τις 10 Νοεμβρίου 2013 (Κυριακή).

Στην εν λόγω έκθεση θα παρουσιαστούν τα 14 συνολικά έργα που συμμετείχαν στον Εθνικό Διαγωνισμό «Πολυτέλεια και τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια», που διοργάνωσε ο Δήμος στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS με τίτλο “Exchange of approaches and strategies for development of eco-awareness” (EcoTASK).

Την έκθεση θα πλαισιώσουν με επιλεγμένες δημιουργίες και κατασκευές τους από ανακυκλώσιμα υλικά, ο καλλιτέχνης Γιώργος Κοσμίδης και το Σωματείο Τέχνης «Μορφογένεσις» από τη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου στις 19:30, παρουσία των αντιπροσωπειών των υπολοίπων χωρών που μετέχουν στο πρόγραμμα (Λιθουανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Τουρκία).

kosmidis-error image

Έργο του Γιώργου Κοσμίδη

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ θα υπάρχει επίσης δυνατότητα ξενάγησης σε σχολεία κατά τις πρωινές ώρες.

«Πολυτέλεια και τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια»

Το έργο με τίτλο “Προς το φως” της Παναγιώτας Καρβουνιάρη έλαβε το πρώτο βραβείο του Εθνικού Διαγωνισμού «Πολυτέλεια και τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια», που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS με τίτλο “Exchange of approaches and strategies for development of eco-awareness” (EcoTASK).

ecotask_pros to fos-error image

Παναγιώτα Καρβουνιάρη “Προς Το Φως”

Συνολικά στο διαγωνισμό, που διήρκεσε από 16 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2013 συμμετείχαν 14 δημιουργοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με έργα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Όλοι οι δημιουργοί προσέγγισαν ο καθένας με διαφορετικό τρόπο το θέμα του διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνοτροπίες αναδεικνύοντας το άχρηστο και απορριπτέο σε τρόπο έκφρασης και τέχνης.

Τα έργα βαθμολογήθηκαν από την τριμελή κριτική επιτροπή βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

  • Αισθητική αρτιότητα- concept.
  • Περιβαλλοντική προσέγγιση και Πρωτοτυπία – Πιλοτικός χαρακτήρας.

Το έργο “Προς το φως” έλαβε 39 βαθμούς και είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του Προγράμματος και στον οποίο θα λάβουν μέρος οι νικητές των υπολοίπων χωρών εταίρων του έργου: Λιθουανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Τουρκία. Ο Διεθνής νικητής θα ανακοινωθεί έως τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Σε ό,τι αφορά το έπαθλο της νικήτριας αυτό είναι η συμμετοχή της σε μια από τις αποστολές του Δήμου στο εξωτερικό με πλήρη κάλυψη όλων των δαπανών της, στα πλαίσια υλοποίησης των ευρωπαϊκών του προγραμμάτων.

ecotask Baitsis-error image

Τριαντάφυλλος Βαΐτσης “Ρωμαίος και Ιουλιέττα”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή απένειμε και δύο εύφημες μνείες στα αμέσως μετά ισοβαθμούντα έργα:

1. “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Βαΐτση Τριαντάφυλλου,

2. “Ταξίδι στη Μετάλλαξη” του Ισχόπουλου Χαράλαμπου,

τα οποία ισοβάθμησαν με 38 βαθμούς.

Πηγή: econews.gr

No Comments

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *