Ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών στην Ελλάδα
φώτο: ypeka.gr

Ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών στην Ελλάδα

φώτο: ypeka.gr

“Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, αναρτώνται οι πρώτοι δασικοί χάρτες, για την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και το Μαραθώνα. Ξεκινάμε μια μικρή επανάσταση, που οδηγεί στην κατοχύρωση και διασφάλιση του τι και πού είναι δάσος στην Ελλάδα”, με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου η Υπουργός ΠΕΚΑ.
Συνεχίζοντας επισήμανε:

Τα οφέλη από τους δασικούς χάρτες είναι καταλυτικά και για το περιβάλλον και για τους πολίτες και για τις περιοχές που αφορούν και για τη χώρα μας.

  • Για το περιβάλλον, γιατί θωρακίζουμε το δάσος και τις δασικές εκτάσεις από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση. Διασώζουμε και διασφαλίζουμε ό,τι έχει απομείνει.
  • Για τους πολίτες, γιατί διευκολύνουμε την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, διασφαλίζοντας την ιδιωτική αλλά και τη δημόσια περιουσία. Από μια κατάσταση άναρχη, προσδιορίζουμε με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο τι είναι δάσος και τι όχι. Δεν θα χρειάζονται πλέον πράξεις χαρακτηρισμού για να γνωρίζει κάποιος τι είναι η έκταση στην οποία θέλει να δομήσει, να επενδύσει, να έχει απλά στην κατοχή του. Τέρμα οι ασάφειες, οι καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία, η συναλλαγή.
  • Για την Ελλάδα γιατί επιτέλους οριοθετούμε και καταγράφουμε με διαφάνεια τι είναι δάσος και δασική έκταση ξεκινώντας από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Μετά από κάθε πυρκαγιά στο δάσος, λέγαμε δασικοί χάρτες. Τώρα τους αποκτούμε.

Περισσότερα από την συνέντευξη τύπου εδώ.

Για όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις που δόθηκαν στην συνέντευξη τύπου (π.χ. για υποβολή αντιρρήσεων, πόσο υπολογίζεται το συνολικό κόστος των αντιρρήσεων για έναν πολίτη, κλπ) πατήστε εδώ.

Πηγή: ypeka.gr