Βιομηχανικό-ρητινούχο δάπεδο: τι είναι;
βιομηχανικό-ρητινούχο δάπεδο, φώτο: plant-management.gr

Βιομηχανικό-ρητινούχο δάπεδο: τι είναι;

Καθημερινά συναντάμε σε διάφορους χώρους όπως: νοσοκομεία, βιομηχανίες, αποθήκες, εργοστάσια, χώρους στάθμευσης, ταράτσες, ακόμα και σε κατοικίες το λεγόμενο βιομηχανικό δάπεδο.

Πριν λίγα χρόνια, οι διάφορες επιχειρήσεις  κάλυπταν τις ανάγκες τους θαυμάσια με ένα δάπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα, επιφανειακά σκληρυμένο με μίγμα τσιμέντου και αδρανών υλικών (χαλαζιακή άμμο ή κορούνδιο) και λειασμένο με οικοδομικό ελικόπτερο.

βιομηχανικό-ρητινούχο δάπεδο, φώτο: plant-management.gr

Σήμερα, οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και απαιτείται δάπεδο λείο, αντιολισθηρό, που δεν τρίβεται και δεν παράγει σκόνη, δεν έχει αρμούς, είναι κλειστόπορο και συνεπώς δεν ποτίζει από λάδια και υγρούς ρύπους γενικότερα, είναι εμφανίσιμο, καθαρίζεται και συντηρείται εύκολα και έχει μεγάλο χρόνο ζωής.

Τι όμως πραγματικά είναι το βιομηχανικό δάπεδο;

Με τον όρο Βιομηχανικό δάπεδο εννοούμε ρητινούχο δάπεδο και όχι δάπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα με επιφανειακή κατεργασία λείανσης και σκλήρυνσης, όπως συχνά συγχέεται. Οι ρητίνες που χρησιμοποιούνται, μπορεί να είναι εποξειδικής ή πολυουρεθανικής βάσης και διαστρώνονται είτε με ρολό [βαφή], είτε με σπάτουλα [αυτοεπιπεδούμενο].

Πρόκειται, λοιπόν, για δάπεδο (ή καλύτερα, συστήματα δαπέδων) που διαθέτει όλες τις ανωτέρω ιδιότητες και επιπλέον:

  • έχει μικρό πάχος (2-5 mm) και συνεπώς δεν στερεί πολύτιμο χώρο,
  • έχει μικρό βάρος (3,6-9,0 Kg/τ.μ.) και δεν φορτίζει το κτίριο

Για περισσότερα διαβάστε εδώ

πηγή: plant-management.gr

Δείτε εδώ βίντεο με την κατασκευή ρητινούχου δαπέδου (από ειδικό συνεργείο):

πηγή βίντεο : monoseisnikos.gr