Παγκόσμια ημέρα κατά του Θορύβου η 27-04-2011
φώτο: helina.gr

Παγκόσμια ημέρα κατά του Θορύβου η 27-04-2011

φώτο: helina.gr

Παγκόσμια ημέρα κατά του Θορύβου κηρύχθηκε διεθνώς η 27η Απριλίου 2011, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και της πολιτείας στα προβλήματα του θορύβου.

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλιότερο άρθροο θόρυβος υποβαθμίζει όχι μόνο το περιβάλλον αλλά βλάπτει σοβαρά και την υγεία. Αυτό μπορεί να ακούγεται αστείο. Είναι όμως η πικρή αλήθεια. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ο θόρυβος και η ηχορρύπανση δεν μειώνουν μόνο την ποιότητα της ζωής αλλά έχουν και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Ο θόρυβος αυξάνει το άγχος, επηρεάζει την απόδοση της πνευματικής εργασίας, κουράζει και μειώνει την δυνατότητα στη συγκέντρωση. Η απώλεια της ακοής λόγω θορύβων συμβαίνει σταδιακά, χωρίς πόνο, ενώ η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε δυνατούς ήχους μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια της ακοής. Η χρόνια έκθεση στον θόρυβο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπέρταση και σε κάρδιο-αγγειακά νοσήματα ακόμη και σε καρκίνο.

Στο πλαίσιο αυτό, με στόχο την ευρύτερη ευαισθητοποίηση, το Ι.Ε.Μ.Α. (Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής και Ακουστικής) σε συνεργασία με το ΕΛ.ΙΝ.Α (Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής) θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με θέμα: “Τις βλαβερές επιπτώσεις του Θορύβου και την αντιμετώπισή του”, όπου θα εξεταστεί η ο θορύβο ως ηχορρύπανση, οι επιπτώσεις του θορύβου στην υγεία, τα εργαλεία καταπολέμησής του και το νομικό πλαίσιο προστασίας από το θόρυβο.

Η ημερίδα πραγματοποιείται την Πέμπτη 05 Μαΐου 2011 στις 16:00-20:30 στο «Studio Λήδρα»του Παντείου Πανεπιστημίου, Κέκροπος 12 και Αδριανού στην Πλάκα.

Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Πηγή: helina.gr