Σιωπηρή παράταση της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης για την τακτοποίηση ημιϋπαιθρίων

Σιωπηρή παράταση της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης για την τακτοποίηση ημιϋπαιθρίων

Σε σιωπηρή παράταση, της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης, για την τακτοποίηση ημιϋπαιθρίων (Ν. 3843/10), έως 29 Φεβρουαρίου 2011, φαίνεται ότι προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο. Σημειώνεται ότι επισήμως η προθεσμία έληξε την 30/12/2011. Σε πολλές πολεοδομίες δεν είχαν προλάβει να εκδώσουν το ειδικό πρόστιμο, και είχαν στείλει στο υπουργείο αίτημα για παράταση της προθεσμίας.

Ωστόσο, οι κωδικοί καταβολής της δόσης, στις Τράπεζες, παραμένουν ανοικτοί, ενώ από πλευράς Υπουργείου, όπως όλα δείχνουν, έγινε αποδεκτή η παράταση που έδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα αποστολής των εντύπων υπολογισμού του ειδικού προστίμου διατήρησης, του Ν. 3843/10, έως τις 29/2/2012.

Η απόφαση αυτή του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία, όπως όλα δείχνουν, την έχει κάνει αποδεκτή. Εν τω μεταξύ, αρκετοί είναι οι φάκελοι τακτοποίησης ημιϋπαιθρίων, που υποβλήθηκαν στις Πολεοδομίες, χωρίς, ωστόσο, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταλογισμού του ειδικού τέλους τακτοποίησης, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Εντός των προσεχών ημερών αναμένονται διευκρινίσεις

Πηγή: tee.gr