Τιμές νεόδμητων κατοικιών στις περιοχές της Αττικής
φώτο: newsit.gr

Τιμές νεόδμητων κατοικιών στις περιοχές της Αττικής

φώτο: newsit.gr

Στην έκδοση μιας σειράς μελετών αναφορικά με την αγορά κατοικίας για την Ανατολική Αττική, τα Δυτικά, τα Νότια Προάστια και τα Νοτιοδυτικά Προάστια της Αττικής καθώς και τον Πειραιά, προχώρησε το τμήμα μελετών και έρευνας αγοράς της Διεύθυνσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Eurobank EFG Property Services.

Η αγορά κατοικίας στο Νομό Αττικής χαρακτηρίζεται από περιορισμένο αριθμό πράξεων και περιορισμένη απορρόφηση του διαθέσιμου αποθέματος νεόδμητων κατοικιών. Σε γενικές γραμμές, παρατηρείται μείωση των ζητούμενων επιπέδων τιμών στις περισσότερο ακριβές περιοχές και σύγκλιση των τιμών ανάμεσα σε περιοχές με ανάλογα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, για την Ανατολική Αττική προέκυψε ότι περιοχές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο απόθεμα νεόδμητων κατοικιών είναι το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα, η Ραφήνα, το Λαύριο και ο Γέρακας. Τα υψηλότερα επίπεδα ζητούμενων τιμών νεόδμητων κατοικιών εμφανίζονται στις παραθαλάσσιες περιοχές της Σαρωνίδας, της Ραφήνας και του Πόρτο Ράφτη.

Οι περιοχές των Δυτικών Προαστίων της Αττικής διαθέτουν στην πλειονότητά τους περιορισμένο απόθεμα νεόδμητων διαμερισμάτων. Οι ζητούμενες τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων σημείωσαν συγκρατημένη υποχώρηση, ενώ το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών επικεντρώθηκε κυρίως στις παλαιές οικονομικότερες κατοικίες.

Στα Νότια Προάστια της Αττικής το αγοραστικό ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως σε παλαιές και οικονομικότερες κατοικίες. Οι μεγαλύτερες υποχωρήσεις των ζητούμενων τιμών νεόδμητων κατοικιών σε σχέση με το 2009 σημειώθηκαν στο Παλαιό Φάληρο, στο Καλαμάκι και στη Βάρκιζα.

Τέλος, ο Πειραιάς και τα νοτιοδυτικά προάστια του Δήμου χαρακτηρίζονται από υποχώρηση των ζητούμενων τιμών νεόδμητων κατοικιών με τα υψηλότερα επίπεδα υποχώρησης να σημειώνονται στα Καμίνια και στο Νέο Φάληρο. Το μεγαλύτερο απόθεμα νεόδμητων κατοικιών εντοπίζεται στο Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Πέραμα, την Αγία Σοφία, τα Καμίνια και το Νέο Φάληρο. Τα υψηλότερα επίπεδα τιμών παρουσιάζονται στο παραλιακό μέτωπο της Aκτής Θεμιστοκλέους και της Aκτής Μουτσοπούλου καθώς και στην Καστέλλα κυρίως λόγω της προσφερόμενης θέας στη θάλασσα.

Πιο αναλυτικά για τις τιμές των νεόδμητων κατοικιών πατήστε εδώ.

Πηγή: capital.gr