Το κεραμίδι και τα είδη του
Γαλλικό κεραμίδι,
φώτο: xalkis-sa.com

Το κεραμίδι και τα είδη του

Τo κεραμίδι είναι πάντα ένα χρήσιμο υλικό. Υπάρχουν διάφορα είδη κεραμιδίων π.χ. γαλλικά, ρωμαϊκά κ.λ.π. και ταυτόχρονα πολλά ειδικά τεμάχια για διακόσμηση και καλύτερη αισθητική της στέγης.

Γαλλικό κεραμίδι, φώτο: xalkis-sa.com

Το Γαλλικό κεραμίδι, όπως μαρτυρά και το όνομά του, έχει τις ρίζες του στο λαμπρό παρελθόν της belle epoque στη Γαλλία και των μεγαλόπρεπων κτιρίων της. Ιδιαίτερα αξιόπιστο προϊόν για περιοχές σε μεγαλύτερο υψόμετρο καθώς το σχήμα του βοηθάει ακόμα περισσότερο στην απομάκρυνση του χιονιού. Εύκολο να τοποθετηθεί καθώς οι γραμμές του κατευθύνουν τον τεχνίτη.

Το Ρωμαϊκό κεραμίδι, με εμφανή αναφορά στο παλιό βυζαντινό, έχει καταστεί με διαφορά ο κυρίαρχος τύπος στις Ελληνικές στέγες. Συνταιριάζει το αισθητικό αποτέλεσμα του βυζαντινού κεραμιδιού με μία εξαιρετική ικανότητα αποχέτευσης των όμβριων υδάτων, ενώ είναι σχεδιασμένο για άψογη λειτουργικότητα και ευκολία στην τοποθέτηση.

Ρωμαϊκό Κεραμίδι φώτο: xalkis-sa.com

Το Ολλανδικό κεραμίδι είναι νεότερος τύπος κεραμιδιού που συναντάμε σε μεγάλη κλίμακα στις Γερμανικές στέγες. Πρόκειται για έναν τύπο κεραμιδιού συγγενικό με αυτόν του Ρωμαϊκού, ιδιαίτερης σχεδίασης και αισθητικής. Οι καμπύλες έχουν εξομαλυνθεί αλλά η λειτουργικότητα και η ποιότητά του είναι δεδομένες. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό προϊόν.

Τέλος, τα επισμαλτωμένα κεραμίδια αποτελούν πιο σύγχρονο προϊόν, με εφαρμογή σύγχρονης αυτοματοποιημένης και πιστοποιημένης τεχνολογίας. Προσφέρουν συνδυασμένα στο κτίριο την αισθητική διαφοροποίηση έναντι των συμβατικών κεραμιδιών και την ενισχυμένη αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Σαν επισμαλτωμένα κεραμίδια παράγεται ο τύπος των Ρωμαϊκών κεραμιδιών.

Ολλανδικό κεραμίδι, φώτο: xalkis-sa.com

Οι κορυφές είναι συμπληρωματικό προϊόν για τα κεραμίδια και επομένως απαραίτητο υλικό κάθε στέγης. Ανεξάρτητα από τον τύπο κεραμιδιών που θα επιλέξετε, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή τοποθέτησή της, καθώς επηρεάζει τόσο τη ροή των υδάτων όσο και την αισθητική της στέγης.

Τέλος τα ειδικά τεμάχια, πρόκειται για συμπληρωματικά προϊόντα των κεραμιδιών προαιρετικής χρήσης. Διακοσμούν και τελειοποιούν αισθητικά την στέγη.

Πηγή: xalkis-sa.com