Τα μικροέπιπλα στο σπίτι και η λειτουργικότητά τους
φώτο: homedesignbyelkal.blogspot.com

Τα μικροέπιπλα στο σπίτι και η λειτουργικότητά τους

Τα μικροέπιπλα στο σπίτι είναι έπιπλα που μπορεί να είναι κομπάρσοι, αλλά η λειτουργικότητα  και η χρηστικότητα τους τα κάνουν πρωταγωνιστές! Πολλά και διάφορα είναι τα μικροέπιπλα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μας.

φώτο: homedesignbyelkal.blogspot.com

Ας πάμε πρώτα στο σαλόνι που είναι και το επίσημο δωμάτιο μας. Καταρχήν, είναι τα μικρά τραπεζάκια που βάζουμε δίπλα στους καναπέδες για διακοσμητικούς λόγους, αλλά και χρηστικούς. Εκεί, τοποθετούμε κορνίζες, βάζα με λουλούδια, κομψά σταχτοδοχεία εξυπηρετώντας παράλληλα και τις ανάγκες αυτών που κάθονται στους καναπέδες. Εκτός από το κεντρικό τραπέζι που υπάρχει στο σαλόνι μας, το σετ με τα τραπεζάκια που είναι το ένα μέσα στο άλλο είναι όλα τα λεφτά!
Σε γιορτές ή πιο απλές περιπτώσεις που έχουμε κόσμο σπίτι, οι καλεσμένοι μας που δεν έχουν άμεση πρόσβαση με το κεντρικό τραπέζι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα μικρά αυτά τραπεζάκια.

Στο σαλόνι σας με ένα έπιπλο μίνι μπαρ μπορείτε να βάλετε τάξη στα ποτά σας δημιουργώντας μια ζεστή και ωραία γωνιά. Μπορείτε να έχετε το δικό σας μπαρ και να κάνετε το χαβαλέ με τις φίλες και την παρέα σας. Επίσης, μικρά σκαμπό ή πουφ σας λύνουν τα χέρια βολεύοντας τους καλεσμένους σας στις περιπτώσεις που είναι πάρα πολλοί.

Στη συνέχεια περνάμε στην κρεβατοκάμαρα σας. Το κομοδίνο είναι το βασικό μικροέπιπλο αυτού του δωματίου. Ένα για τον άντρα και ένα για τη γυναίκα τοποθετημένα στην πλευρά του καθένα. Πάντα στο ίδιο σχέδιο με το κρεβάτι ή ανάλογο έτσι ώστε να μην είναι. ξεκάρφωτα στο δωμάτιο. Προτιμήστε αυτά με συρτάρια για να έχετε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους στο δωμάτιο σας.

Μετά το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο σειρά έχει η κουζίνα. Εκεί τα μικροέπιπλα που συναντάμε είναι λίγα. Τα σκαμπό για το τραπέζι της κουζίνας όπου τρώμε ως οικογένεια εξυπηρετούν ανάλογα σκηνικά με αυτά του σαλονιού μας όταν έχουμε περισσότερο κόσμο να εξυπηρετήσουμε. Επίσης, στην κουζίνα αν δεν επαρκούνε οι αποθηκευτικοί μας χώροι, τότε με πρόσθετα ράφια μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως επίσης και με κινητά καλάθια.

Πηγή: homedecor.gr