Ανάγκη βελτίωσης των συμβάσεων για αεροδρόμια και ενέργεια

energeia_perivallon-error imageΕπανεξέταση, σε νέα βάση, των δεδομένων του διαγωνισμού παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, νέα προσέγγιση αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με συμμετοχή του δημοσίου και αποκλεισμό της πώλησης ενεργειακών δικτύων και υποδομών, περιέγραψε με χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις τους και ότι δεν υπάρχουν τελικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των συμβάσεων που έχουν ήδη προχωρήσει, έτσι ώστε να προκύψουν επιπλέον
οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ξεπουλάμε τα ασημικά», αλλά «βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει». Ειδικότερα υπογράμμισε:

  • Για το Ελληνικό: «Υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του, με ήπια ανάπτυξη. Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο, οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50%- 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή».
  • Για τη ΔΕΗ: «Όποιος θέλει να κάνει μονάδα, να κάνει δικά του δίκτυα, είναι ελεύθερος, δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ».
  • Για τα αεροδρόμια: «Δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Για τα περιφερειακά αεροδρόμια υποστήριξε πάντως, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Πηγή: tee.gr