Διαγωνισμός διπλωματικών εργασιών “mateЯeality” και έκθεση “25 under 25” 🗓

Tο Archstudies.gr, σε συνεργασία με το Archisearch και το Design LabmateReality-error image, προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό διπλωματικών εργασιών με τίτλο «mateЯeality», τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιαστούν στην έκθεση «25 under 25» κατά την διάρκεια του Design Lab Athens 2015.

Ιδιαίτερο στοιχείο της έκθεσης είναι η δυνατότητα που δίνεται στους αποφοίτους των οποίων οι εργασίες θα επιλεγούν να τις παρουσιάσουν όχι μόνο μέσα από σχέδια και μακέτες, αλλά και με πρωτότυπες κατασκευές σε κλίμακα 1:1 (prototypes), κατασκευασμένες με τη συνεργασία εταιριών δομικών και διακοσμητικών υλικών που θα φιλοξενούνται στο φετινό Design Lab Athens. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται μέσω μιας διοργάνωσης η άμεση επαφή των νέων σχεδιαστών και του κατασκευαστικού κλάδου με σκοπό την κατασκευή πρωτοτύπων ως μέρος της έκθεσης αλλά και  ως τελικό στάδιο της συνθετικής διαδικασίας.

Η θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι ο τουρισμός ιδωμένος ως ένας άξονας παραγωγής αρχιτεκτονικής, διαμόρφωσης του χώρου και της ταυτότητας του εκάστοτε τόπου/τοπίου. Οι προτάσεις που αναζητούμε αφορούν – χωρίς ωστόσο να περιορίζονται σε – μελέτες ξενοδοχειακών και τουριστικών υποδομών. Το ζήτημα του τουρισμού προσεγγίζεται με διάθεση ευρείας ανάγνωσης έτσι ώστε να εμπεριέχει ένα εκτεταμένο σύνολο χώρων που «γοητεύουν» τον επισκέπτη· διαμορφώσεις του δημόσιου χώρου, επεμβάσεις σε οργανωμένες παραλίες, μουσεία, καταλύματα καθώς και αστικοί χώροι ψυχαγωγίας και εμπορίου, «χώροι εμπειρίας», εντάσσονται κατ’ αυτό τον τρόπο στην παραπάνω θεματική.

Η έκθεση «mateЯeality | 25 under 25» θα παρουσιαστεί στο Design Lab Athens 2015, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μεταξύ 15-17 Μαΐου.

Επιγραμματικά το χρονοδιάγραμμα:

30 Μαρτίου ______ OPEN CALL  

14 Απριλίου ______ Application Deadline

17 Απριλίου ______ Ανακοίνωση / Επιβεβαίωση συμμετοχών

18-25 Απριλίου ___ Αποστολές μακετών

1-15 Μαΐου ______ Επαφή εταιρειών-φοιτητών-workshops κατασκευής.   

15-17 Μαΐου _____ Έκθεση 25 under 25 στο Design Lab Athens 2015

Περισσότερες Πληροφορίες: archstudies.gr

from to
Scheduled 2015