Διακοσμήστε έξυπνα το Τζάκι σας

Διακοσμήστε έξυπνα το Τζάκι σας

φώτο 1: ενεργειακό τζάκι

ΤΖΑΚΙ! Συμβατικό ή ενεργειακό;

Όποιο είδος και να είναι, και τα δύο αποτελούν μία πηγή θερμότητας που εκτός από ζεστασιά προσφέρει αναμφισβήτητα σε ένα χώρο απίστευτη ομορφιά, απογειώνοντας έτσι το στυλ του σπιτιού σας μέσα από την διακόσμηση που μπορεί να έχει.

Το τζάκι μπορεί να είναι κτιστό με πυρότουβλα ή προκατασκευασμένο (ενεργειακό)(φώτο 1). Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σας μπορείτε να το διακοσμήσετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία υλικών, όπως σκυρόδεμα, ξύλο σε διάφορες μορφές, πλακάκι, γυαλί, ανοξείδωτο, γυψοσανίδα και χάλυβα.

φώτο 2: τζάκι με επένδυση γρανίτη

Για να δώσετε μία διαχρονική ομορφιά επιλέξτε να το επενδύσετε με μάρμαρο ή γρανίτη  (φώτο 2).

 Στην αγορά υπάρχουν έτοιμες κορνίζες απλές ή περίτεχνες, σε σχέδια παραδοσιακά που παραπέμπουν σε πιό παλιές εποχές, δίνοντας στο χώρο αρχοντιά. Οι γρανίτες είναι διακοσμητικά πετρώματα με εντυπωσιακά χρώματα, που όταν είναι  στιλβωμένα, διατηρούν τη λάμψη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

φώτο 3: τζάκι με επένδυση ξύλο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο βάζοντας μία σκαλιστή κορνίζα, κουρμπαριστή ή τετράγωνη, που θα ντύνει περιμετρικά το τζάκι. Μπορείτε να την βάψετε λευκή , αν θέλετε μία πιο διαχρονική πινελιά, ή έντονο κόκκινο, μπλε ή πράσινο, ανάλογα με τα έπιπλα και τα χαλιά, ώστε να είναι εντυπωσιακό (φώτο 3).

Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε μία μοντέρνα κορνίζα από σκυρόδεμα γύρω από το τζάκι, η οποία συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο. Για χρώμα επιλέξτε το γκρι για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ο χάλυβας, το ανοξείδωτο και το γυαλί ενδύκνεινται σε μοντέρνα σπίτια.

Γενικά το σημαντικό είναι με το τζάκι να δημιουργείτε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, γι΄αυτό αν δεν θέλετε να το ανάψετε γεμίστε το με αρωματικά κεριά.

by admin