Διάλεξη στην Κύπρο με θέμα: “Ο βιοκλιματικός παράγοντας στην αρχιτεκτονική της ανατολικής Μεσογείου” 🗓 🗺

dialeksi cyprusΤην Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί  η 5η Διάλεξη για το Περιβάλον και την Αειφορία με θέμα: “Ο βιοκλιματικός παράγοντας στην αρχιτεκτονική της ανατολικής Μεσογείου”, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Κατά την ανάπτυξη Τοπικών Δομικών Συστημάτων στους ιστορικούς πολιτισμούς της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, παρατηρείται συστηματική και θαυμαστή αντίληψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση ακολουθείται μια ευρηματική κατασκευαστική αντιμετώπιση λαμβάνοντας υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλίματος, το περιβάλλον, την τοπική σεισμογένεια, τα τοπικά ήθη και συνήθειες κλπ.

Η νοοτροπία αυτή, που θα αποτελέσει και τον κύριο άξονα της διάλεξης, παρήγαγε θαυμαστά ιστορικά δείγματα ανθεκτικών, εντεταγμένων αρμονικά στο περιβάλλον, αντισεισμικών και βιοκλιματικών κατασκευών σε αντίθεση με τις σημερινές  νοοτροπίες και συστήματα που εφαρμόζονται.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, 19:30
Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου

Ομιλητής: Παναγιώτης Τουλιάτος
Ομότιμος Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα και Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Frederick, Λευκωσία

Πηγή: boccf.org

Scheduled Άλλες πόλεις
Λευκωσία, Κύπρος Map