Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας ζητά για τους μηχανικούς το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας

tee_tkm-error imageΝα ισχύσει και για τους ασφαλισμένους μηχανικούς του ΕΤΑΑ η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, που προωθείται για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, επισημαίνει ότι η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας από τους μηχανικούς θα βελτιώσει τα δεδομένα τόσο για τους ίδιους, όσο και για το Ταμείο. Τονίζει ότι ουδέν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και παρότι -ακόμη και μόνο για λόγους ισονομίας- η δυνατότητα αυτή οφείλει να δοθεί άμεσα.

«Το άρθρο 27 του Σχεδίου Νόμου “Επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας στον ΟΑΕΕ” προφανώς δεν ισχύει για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, διατηρώντας μια μεγάλη αδικία για τον κλάδο μας, που επιβλήθηκε με την υποχρεωτική άνοδο ασφαλιστικής κατηγορίας ανά τριετία και την συνεπαγόμενη εξωπραγματική αύξηση των εισφορών. Ζητούμε να φροντίσετε, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, να αρθεί άμεσα αυτή η αδικία, στο πλαίσιο του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μπίλλιας.

Πηγή: tee.gr