Ένα ξεχωριστό βιβλιοπωλείο στο Βουκουρέστι

Ένα κομψό κτίριο του 19ου αιώνα μεταμορφώθηκε σε ένα ονειρεμένο βιβλιοπωλείο, το Carousel of Light, στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου.

Carturesti Carusel-error image

Το κτίριο ανήκε σε μία διάσημη οικογένεια τραπεζιτών το 1903, αλλά κατασχέθηκε κατά την κομμουνιστική περίοδο και μετατράπηκε σε ένα συνηθισμένο κατάστημα. Μετά το 1990, το κτίριο ανακτήθηκε από το σημερινό ιδιοκτήτη, Jean Chrissoveloni, ο οποίος ξεκίνησε το φιλόδοξο έργο της αποκατάστασής του με το αρχιτεκτονικό γραφείο Square One.

carousel of light 01-error image

carousel of light 02-error image

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του Square One: “H ιδέα μας για την αποκατάσταση επικεντρώθηκε κάπου μεταξύ παλιού και νέου. Χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη αισθητική, ελαχιστοποιήσαμε τα χρωματιστά στοιχεία για να δώσουμε χώρο στο παιχνίδι φωτός και σκιάς που ενισχύεται από τον κεντρικό φεγγίτη.

carousel of light_skylight-error image

carousel of light 03-error image

Το ελικοειδές σχήμα των επιπέδων δημιουργεί μια δυναμική ατμόσφαιρα που θυμίζει ένα καρουζέλ σε κίνηση…”.

carousel of light 04-error image

carousel of light 05-error image

Το νέο αυτό βιβλιοπωλείο στο Βουκουρέστι προσφέρει χώρο για ανάγνωση, κοινωνικοποίηση, καλλιτεχνική εξερεύνηση της πόλης, καθώς και άλλες δραστηριότητες όπως: μπιστρό, ένα κέντρο πολυμέσων στο υπόγειο και μια γκαλερί σύγχρονων εκθέσεων στον πρώτο όροφο.

carousel of light_bistro-error image

Πηγή: designrulz.com, facebook.com/squareonearchitecture, carturesticarusel.ro