Έργα ανάπλασης στην παραλία της Αλεξανδρούπολης

Έργα ανάπλασης στην παραλία της Αλεξανδρούπολης

Alexandroupoli-error imageΝέο πρόσωπο θ’ αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η παραλία της Αλεξανδρούπολης. Η δημοτική αρχή της πόλης ανακοίνωσε ότι σύντομα ξεκινούν  οι διαδικασίες για ένα μεγάλο έργο ανάπλασης, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή τοιχίου και τη δημιουργία χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, περιπατητικών διαδρόμων, δεντροφυτεύσεις  και παιδικές χαρές με πέργολες.

Σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης έκανε λόγο για ένα όνειρο πολλών χρόνων και γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έδωσε το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση του τοιχίου στον αιγιαλό και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης αδειοδότησε την κατασκευή του τοιχίου και τα αρχιτεκτονικά έργα που προβλέπονται. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί σε ενάμιση μήνα, ενώ η  ολοκλήρωσή του εντός του 2015.

Εξάλλου, ο κ. Λαμπάκης γνωστοποίησε την έγκριση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την δημοπράτηση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΥ Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας, στη θέση όπου βρίσκεται ο σημερινός ΧΑΔΑ, σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από την Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια, όπως είπε, η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η ΔΙΑΜΑΘ θα προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου, ύψους 7.700.000 ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Ο εν λόγω σχεδιασμός αφορά και την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (που θα περιλαμβάνει και Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών), προϋπολογισμού 72 εκ. ευρώ, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες των νομών Έβρου και Ροδόπης.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παραπάνω έργα θα δημιουργήσουν εβδομήντα νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: tanea.gr