Ημερίδα στην Αθήνα : “Ο ρόλος των Επιστημόνων στην εποχή της κρίσης” 🗓

ekpaideytikh hmerida-error imageΑνοιχτή εκπαιδευτική ημερίδα, διοργανώνει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τίτλο “Ο ρόλος των Επιστημόνων στην εποχή της κρίσης” και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Επιστήμες της Αγωγής.

Σήμερα, σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, εμφανίζεται με εξαιρετική επίταση η ανάγκη διαμόρφωσης των όρων παραγωγής μιας δράσης που θα έχει στόχο, όχι μόνον να εξαλείψει τα προβλήματα που η κρίση αυτή δημιουργεί και θεριεύει, αλλά και, ταυτοχρόνως, να κατανοήσει τους όρους με τους οποίους τίθενται τα προβλήματα αυτά, προκειμένου η δράση να μην είναι τυφλή. Σε μια τέτοια προοπτική, οι επιστήμονες καλούνται να συμβάλουν στη διαμόρφωση σκεπτόμενων, υπεύθυνων και ενεργών πολιτών, χωρίς να εξαντλούνται στην απλή ηθικολογία, αλλά μέσα από μια αναζωπύρωση του παιδαγωγικού και πολιτικού θεωρείν και πράττειν.

Στο πλαίσιο των εργασιών του σεμιναρίου θα συζητηθούν οι μορφές που θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια παρέμβαση των επιστημόνων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου του 2015, από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 14.00 μ.μ. στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) και θα είναι ανοικτό για το κοινό.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικού συνδέσμου ή μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:

Tηλ. Γραφείου Ελλάδος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας: 801 1000 709 (μόνο από σταθερό) & 6972 089 310 (όλες οι συνδέσεις).

Πηγή: esos.gr

Scheduled Αθήνα