Και ελληνική συμμετοχή στο μουσείο Λούβρου του Άμπου Ντάμπι

louvro_abu dhabi_3d

Το Μουσείο του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι αποτελεί παράρτημα του «μητρικού» Μουσείου που βρίσκεται στο Παρίσι και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα έργα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι το μεγαλύτερο παγκόσμια πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργηθεί μετά από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης που άνοιξε το 1870.

louvro_abu dhabi

Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι καλύπτει περιοχή 64 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και χτίστηκε στο νησί Saadiyat. Αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανοίξει σύντομα τις πύλες του για το κοινό, στα τέλη του 2015.

louvro_abu dhabi 02

Επεκτείνοντας την διεθνή της παρουσία σε χώρες του εξωτερικού καθώς και τη χρήση των προϊόντων διέλασής της σε μεγάλα πρότζεκτ αναβαθμισμένων απαιτήσεων, η Europa συμμετέχει στην προμήθεια προϊόντων για την κατασκευή του Μουσείου του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι με ειδικά σχεδιασμένα προφίλ υψηλών προδιαγραφών.

louvro_abu dhabi 03

Το εντυπωσιακό στοιχείο του έργου είναι το στέγαστρο, για το οποίο χρειάστηκαν περίπου 2000 τόνοι αλουμινίου, απ’ τους οποίους δημιουργήθηκαν οκτώ στρώσεις – διαφορετικών διαστάσεων -ενωμένων αστεριών, για να πετύχουν το αποτέλεσμα της βροχής αχτίδων φωτός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μουσείο και την εξέλιξη της κατασκευής του επισκεφτείτε τη σελίδα: louvreabudhabi.ae

Πηγή: naftemporiki.gr