Κουζίνα εμπνευσμένη από την εξοχή (country)

Κουζίνα εμπνευσμένη από την εξοχή (country)

Η κουζίνα προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή, τις διαθέσεις του ιδιοκτήτη και τις τάσεις της μόδας. Μοντέρνα ή κλασική παίζει με το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού και δημιουργεί ένα ξεχωριστό χώρο ο οποίος δεν προορίζεται αποκλειστικά για τη νοικοκυρά αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Country κουζίνα : Με τον όρο country στυλ κουζίνας αναφερόμαστε σε ένα στυλ κατασκευής με παραδοσιακά στοιχεία και ύφος που θυμίζει δωμάτιο παραδοσιακής εξοχικής κατοικίας (country=εξοχή). Η καταγωγή της συγκεκριμένης τάσης είναι οι χώρες της βόρειας Ευρώπης και συγκεκριμένα η Σκανδιναβία αλλά και η αμερικάνικη ήπειρος. Βασικό συστατικό της το ξύλο το οποίο προσθέτει νοσταλγικό ύφος και αξεπέραστο στυλ στην κουζίνα.

Τα ξύλα της δρυός και της κερασιάς είναι από τα πιο δημοφιλή για την κατασκευή της. Ως προς τα χρώματα που επιλέγονται σε αυτές τις κουζίνες είναι τα γήινα και τα παστέλ που παραπέμπουν στη φύση. Αποχρώσεις του μπεζ, κίτρινου, πορτοκαλί, φιστικί αλλά και γαλάζιου, αποτελούν ιδανική επιλογή.

Ιδανικά υλικά για τον πάγκο κουζίνας είναι το μάρμαρο και η πέτρα, καθώς διακρίνονται για τη μεγάλη ποικιλία τους σε χρωματισμούς. Στο δάπεδο ιδανική λύση αποτελεί ένα ξύλινο δάπεδο που θα ολοκληρώσει το στυλ αλλά και η χρήση κεραμικών πλακιδίων τόσο για το δάπεδο όσο και για την πλάτη της κουζίνας θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή.

Τόσο οι εστίες και ο φούρνος όσο και τα πόμολα που θα χρησιμοποιηθούν στα ντουλάπια πρέπει να ακολουθούν το ίδιο country ύφος. Οι νεροχύτες συνήθως είναι μαρμάρινοι ή πέτρινοι και μπαταρίες έχουν κλασικό στυλ. Μικρά μεταλλικά γαντζάκια είναι μια όμορφη και πρακτική επιλογή για να κρεμάσετε κουτάλες, σουρωτήρια, μικρά σκεύη ή πετσέτες.

Τέλος, κάθε διακόσμηση και πολύ περισσότερο μια διακόσμηση που έχει να κάνει με την ύπαιθρο – όπως το συγκεκριμένο στυλ – είναι απαραίτητα τα λουλούδια γι’ αυτό μην τα ξεχάσετε!!!

Η Γαλλική διακόσμηση της υπαίθρου έχει προκύψει από τα γραφικά χωριά της νότιας Γαλλίας και έχει γίνει, ιδιαίτερα στην Αμερική, ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ διακόσμησης. Η εμφάνιση, σε γενικές γραμμές, είναι λιτή και χωρίς υπερβολές. Η κύρια γοητεία της αναδύεται από τη ρουστίκ αισθητική των γραμμών της. Ως επί το πλείστον τα χρώματα εδώ είναι απαλά: αιθέριο πράσινο, φωτεινό κίτρινο και χρυσό, το χρώμα της σκουριάς, κόκκινο, πινελιές από μπλε, ροζ, λεβάντα και μωβ. Αυτά τα χρώματα δημιουργούν ένα λαμπρό και χαρμόσυνο περιβάλλον επιτρέποντας παράλληλα να αναδειχθούν το φυσικό ρουστίκ ξύλο στα έπιπλα και το σφυρήλατο σίδερο στα πόμολα και στα διακοσμητικά.

Πηγή: buildnet.gr