Λύση για το μετρό Θεσσαλονίκης υπόσχεται ο Υπουργός Υποδομών

erga metro thessalonikis-error imageΤη λύση για την επανεκκίνηση του μετρό Θεσσαλονίκης υπόσχεται να ανακοινώσει έως το τέλος του μήνα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Θα ακολουθήσει η αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του Μορέα, καθώς και η οριστικοποίηση του τρόπου ολοκλήρωσης των πέντε παραχωρημένων αυτοκινητόδρομων ως προς τα χρονοδιαγράμματα και την πηγή χρηματοδότησης.

Τον κ. Σπίρτζη επισκέφθηκε την Τρίτη η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, προκειμένου να συζητήσουν τις εκκρεμότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Έχουμε κάποια προβλήματα και καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα, όπως το μετρό Θεσσαλονίκης», ανέφερε η κ. Κρέτσου. «Συμβουλεύσαμε τις Αρχές να λάβουν άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται νέα νομοθεσία, άρα και έγκριση από τη Βουλή (σ.σ. ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε εκ των υστέρων ότι η επίτροπος αναφερόταν στην αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του Μορέα). Πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα και στη συνέχεια μέσα από τεχνικές συναντήσεις να λύνονται τα επιμέρους προβλήματα».

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση με την επίτροπο εντός 15νθημέρου, προκειμένου «να δούμε τρόπους ολοκλήρωσης των έργων και να κάνουμε τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου».

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι η λύση για το μετρό Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση με την κοινοπραξία.

Για το ζήτημα της Βενιζέλου, ο κ. Σπίρτζης εκτίμησε ότι δεν είναι απαραίτητα εμπόδιο στην εξέλιξη του έργου και ότι η λήψη της οριστικής απόφασης για την τύχη του σταθμού θα πρέπει να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών. Για τις όποιες συμπληρωματικές συμβάσεις χρειαστεί να υπογραφούν, ο κ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε ότι θα παρουσιαστούν στη Βουλή.

Πηγή: tee.gr, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ/ Σελίδα 5 / 7-10-2015