Με led ο φωτισμός των δρόμων της Νέας Υόρκης

Με led ο φωτισμός των δρόμων της Νέας Υόρκης

newyork-error imageΤο ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας στις πόλεις είναι εξαιρετικά σημαντικό και ολοένα και περισσότερες μπαίνουν στο σκεπτικό αυτό, όπως το Σικάγο με την «πράσινη» στέγη του Δημαρχείου. Έτσι και η Νέα Υόρκη αποφάσισε να κάνει στροφή προς τις πρακτικές αυτές με επίκεντρο τον φωτισμό της πόλης.

Ο Δήμαρχος της πόλης Michael R. Bloomberg ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδια για τον φωτισμό των δρόμων με LED, που έχουν ήδη ξεκινήσει να τίθενται σε εφαρμογή. Οι κοινοί λαμπτήρες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στους δρόμους της μητρόπολης φτάνουν τις 250.000 και αναμένεται αντικατασταθούν όλοι από αντίστοιχους με τη νέα τεχνολογία, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή από το 2009 και μέχρι τώρα έχουν αντικατασταθεί περίπου 3.625 από αυτούς σε όλη την πόλη με τρομερά αποτελέσματα, καθώς οι ιθύνοντες τονίζουν ότι ακόμα και ο κόσμος προτιμά τον φωτισμό αυτόν. Και παρόλο που θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα, είναι γεγονός ότι η Νέα Υόρκη πρωτοπορεί στον τομέα αυτόν, καθώς τα φώτα LED είναι μόνο ένα μέρος από το ευρύτερο σχέδιό της για την μείωση των εκπομπών ρύπων της πόλης κατά 30% μέχρι το 2017.

Με χρόνο ζωής που φτάνει τα 20 χρόνια, ο νέος φωτισμός αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην επιτυχία του προγράμματος, καθώς υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση χάρη σ’αυτόν θα φτάνει τα 14 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πηγή: energylivenews.com,  buildinggreen.gr