Μία σύγχρονη κουζίνα στο σπίτι σας

Μία σύγχρονη κουζίνα στο σπίτι σας

H σύγχρονη κουζίνα είναι αυτή που χαρακτηρίζεται από τη λιτότητα τών γραμμών του (minimal) και την κομψότητα της λεπτομέρειας. Πολλές φορές οι συνθέσεις είναι αρκετά φουτουριστικές, χωρίς σκαλίσματα και υπερβολές στη διακόσμηση. Στη σύγχρονη κουζίνα δίνεται έμφαση κυρίως στη λειτουργικότητα παρά στο αισθητικό μεγαλείο της ζεστασιάς. Τα σκούρα χρώματα είναι ίσως ο κανόνας στις μοντέρνες κουζίνες με την αντίθεση άσπρου-μαύρου και κόκκινου-γκρι να κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα. Η λιτότητα της γραμμής, η κομψότητα της λεπτομέρειας και η λειτουργικότητα του κάθε κομματιού χαρακτηρίζουν την ιδανική κουζίνα του σπιτιού σας.

Ένας δοκιμασμένος και διαχρονικός συνδυασμός για τα έπιπλα της κουζίνας όπως αναφέραμε είναι αυτός του λευκού με το μαύρο. Η επιλογή της μαύρης λάκας για την επίπλωση του χώρου χαρίζει την αίσθηση της πολυτέλειας, ενώ το λευκό δημιουργεί αντιθέσεις, προσθέτοντας στον χώρο φωτεινότητα και καθαρότητα. Τα δημοφιλέστερα υλικά για την απόδοσή τους είναι το ξύλο και η γυαλιστερή λάκα.

Η επιλογή του μαύρου χρώματος στα έπιπλα και στους πάγκους της κουζίνας μπορεί να συνδυαστεί με στοιχεία από αλουμίνιο για τη δημιουργία ενός πιο hi-tech και εντυπωσιακού περιβάλλοντος. Η κουζίνα μπορεί να επενδυθεί με εντοιχιζόμενες συσκευές από inox, που αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά και να αποκτήσει επιπλέον λάμψη μέσα από διακοσμητικές λεπτομέρειες από αλουμίνιο (χερούλια, πόμολα, επιτοίχια ράφια).

Όλες οι μοντέρνες κουζίνες διαθέτουν πλέον κρυφό φωτισμό, η λειτουργία του οποίου αποσκοπεί στο αισθητικό αλλά και στο λειτουργικό κομμάτι. Με τον κρυφό φωτισμό μπορούν να αναδειχτούν καλύτερα τα ελκυστικότερα σημεία της κουζίνας, αλλά και παράλληλα να φωτιστούν περισσότερο σημεία όπως ο πάγκος της κουζίνας, όπου το φως είναι σημαντικό στοιχείο.

Πηγή: buildnet.gr