Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Λυών

Το αυστριακό γραφείο Coop Himmelbau ολοκλήρωσε την κατασκευή μίας πολύπλευρης κατασκευής από ατσάλι και γυαλί, για να στεγάσει ένα Mουσείο Φυσικής Ιστορίας (Musée des Confluences) στη Λυών, της Γαλλίας.

 musee-des-confluences

Το μουσείο, που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό πριν τα Χριστούγεννα, σχεδιάστηκε από την εταιρεία Coop Himmelb, για να φιλοξενήσει τη συλλογή του μουσείου με πάνω από 2,2 εκατομμύρια αντικείμενα, μαζί με εκθεσιακούς χώρους και αίθουσες διδασκαλίας. Το προκύπτον κτίριο περιλαμβάνει μία ποικιλία ακανόνιστων σχημάτων με προεξέχοντα στοιχεία, όλα κατασκευασμένα πάνω από μία δημόσια πλατεία, ενώ οι χώροι μέσα συνδέονται με μία γέφυρα.

musee-des-confluences 02

Η μορφή του μουσείου, που βρίσκεται σε μία τεχνητή χερσόνησο στη συμβολή των ποταμών Ροδανού και Σον, μια περιοχή που έχει υποστεί εκτεταμένη ανάπτυξη από τη δεκαετία του 1990, ήταν μια απάντηση στην επιθυμία να διατηρηθεί η μετακίνηση των πεζών σε όλη την περιοχή.

musee-des-confluences 03

Η ομάδα ανέπτυξε μια δομή που αποτελείται από τρία κύρια μέρη, που είναι γνωστά ως The Crystal , The Cloud και The Plinth. Η δομή αυτή διαιρεί τους εκθεσιακούς χώρους, το φουαγιέ της δημόσιας εισόδου αλλά τα αμφιθέατρα και τους χώρους εργασίας .

musee-des-confluences 04

“Για να χτίσει ένα μουσείο της γνώσης , μια νέα πολύπλοκη μορφή έπρεπε να αναπτυχθεί ως μια εικονική πύλη. Ένα κτίριο που πραγματικά ξεχωρίζει μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τα σχήματα που προκύπτουν από νέες γεωμετρίες”, πρόσθεσε η σχεδιαστική ομάδα.

Πηγή: buildnet.gr