Οικιακός αυτοματισμός στο tablet ή το smartphone

Smartlock-error imageΟ οικιακός αυτοματισμός επεκτείνεται διαρκώς, γίνεται καθημερινή πρακτική όλο και για περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο, καθώς αυξάνονται διαρκώς οι έξυπνες συσκευές και οι νέες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στη λειτουργία των κτιρίων. Το πρόβλημα όμως έως τώρα, είναι η διαχείρισή τους, αφού για κάθε έξυπνη συσκευή ο χρήστης χρειάζεται να κατεβάσει στο smartphone ή το tablet ή τον υπολογιστή, το αντίστοιχο application διαχείρισής του.

Το σύγχρονο «πονοκέφαλο» αποφάσισε να ξεπεράσει η smarthome εταιρεία εξοπλισμού PEQ, αναθέτοντας στην εταιρεία Argodesign τη δημιουργία μιας εφαρμογής, της SmartLock, μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να παρεμβαίνει από απόσταση στη λειτουργία των έξυπνων συσκευών και άλλων τεχνολογιών στο σπίτι ή στο γραφείο του.

Θα μπορεί να ανάβει ή να σβήνει συγκεκριμένα φώτα, να ρυθμίζει τη θερμοκρασία, να κλειδώνει ή ξεκλειδώνει πόρτες, να ανάβει ή να σβήνει το θερμοσίφωνα, να ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το σύστημα των καμερών ασφαλείας κ.α. Όλα, δηλαδή, θα γίνονται από ένα tablet (ή smartphone) και μια μόνο οθόνη, η οποία θα έχει την όψη που εμφανίζουν τα windows 8, δηλαδή τα μικρά τετραγωνάκια, το καθένα από τα οποία θα αντιστοιχεί σε μια λειτουργία.

Στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να ενσωματώνονται συνεχώς και νέες συσκευές, ενώ είναι δυνατόν οι ρυθμίσεις των συσκευών να προγραμματιστούν με βάση μια ατζέντα, δηλαδή να καθοριστεί η εναλλαγή στο άναμμα και σβήσιμο συγκεκριμένων φωτιστικών στο σπίτι, ώστε να δίνεται η εντύπωση πως βρίσκονται οι ένοικοι εντός αυτού. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει για την τηλεόραση ή το στερεοφωνικό, την αυξομείωση της θερμοκρασίας κλπ.

Η εφαρμογή πρόκειται να κυκλοφορήσει το Μάιο.

Πηγή: tee.gr