Ουρές για αγορά διαμερισμάτων σε αδόμητο ουρανοξύστη στο Λονδίνο!

Μέσα σε πέντε ώρες πωλήθηκαν 230 διαμερίσματα αξίας 140 εκατομμυρίων λιρών σε έναν ουρανοξύστη στο Λονδίνο που ακόμα… δεν έχει κατασκευαστεί!

Maine Tower-error image

Η ανάπτυξη της κτηματαγοράς στο Λονδίνο είναι πραγματικά εκρηκτική, ιδίως στο αναπτυσσόμενο ανατολικό κομμάτι της πρωτεύουσας. Όμως η πώληση 230 διαμερισμάτων σε μόλις πέντε ώρες σε έναν ουρανοξύστη που ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο. Πολύ δε περισσότερο στους φλεγματικούς Εγγλέζους.

Και όμως, στην ουρά επί… 36 ώρες περίμεναν δεκάδες αγοραστές από όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και Έλληνες. Το κτίριο Maine Tower των 41 ορόφων διαθέτει 230 διαμερίσματα, αξίας από 350.000 έως 1,25 εκατομμυρίων λιρών και πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Canary Wharf του Λονδίνου. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του αναμένεται μέσα στο 2019, σε μία περιοχή όπου η έναρξη λειτουργίας μιας νέας ταχείας σιδηροδρομικής γραμμής έχει οδηγήσει σε απίστευτα επίπεδα τις τιμές στις κατοικίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της έκρηξης των τιμών στη συγκεκριμένη περιοχή, το κάθε διαμέρισμα πωλήθηκε σε τιμή βάσης περί τις 12.500 λίρες το τετραγωνικό μέτρο! 

Maine Tower_bedroom-error image

Η εταιρία κατασκευής ανακοίνωσε ότι τα μισά διαμερίσματα αγοράστηκαν από ντόπιους ενώ τα υπόλοιπα μισά από ξένους επενδυτές. Σύμφωνα με τον Stephen Conway, υπεύθυνο της κατασκευαστικής εταιρίας, οι ξένοι επενδυτές ήταν κυρίως Έλληνες που προσπαθούν να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός της χώρας, και μετά Γάλλοι και Ιταλοί, οι οποίοι επενδύουν στην διαρκώς αναπτυσσόμενη κτηματαγορά του Λονδίνου και στην δυνατή στερλίνα.

Ο νέος αυτός ουρανοξύστης είναι μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατασκευή, που έρχεται να δημιουργήσει μία νέα δυναμική ανανέωσης στην πρώην βιομηχανική περιοχή στην οποία πρόκειται να χτιστεί. Η εξωτερική του όψη αλλά και οι πολυτελείς χώροι και οι ανέσεις που προσφέρει μοιάζουν περισσότερο με αυτές ενός πανάκριβου πεντάστερου ξενοδοχείου. Ενώ ανάμεσα στις πολλές παροχές που διατίθενται στους τυχερούς ιδιοκτήτες είναι και ένα ιδιωτικό σινεμά.

Πηγή: protothema.gr