Συνέδριο για τo ρόλο των “πράσινων” υποδομών στην ανάπτυξη 🗓

Green Building-error imageΣτον καταλυτικό ρόλο των «πράσινων» υποδομών και επενδύσεων για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, εστιάζει το ετήσιο ενεργειακό-περιβαλλοντικό φόρουμ της επενδυτικής Πρωτοβουλίας Α- ENERGY ΙΝVESTMENTS, που διοργανώνεται στις 24-25 Ιουνίου με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη συνεργασία και συμμετοχή του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, των αρμόδιων διευθύνσεων των υπουργείων Οικονομίας και Εσωτερικών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Περιφερειών, καθώς επίσης του συνόλου των δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων και επενδυτών, που εμπλέκονται στον τομέα της Πράσινης Επιχειρηματικότητας.

Τίτλος του συνεδρίου είναι «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel (ώρες: 11.15-18.30).

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την πραγματική οικονομία, οι μεγάλες, αλλά και οι μικρές «πράσινες» επενδύσεις και υποδομές, υπόσχονται:

  • ενεργειακή ασφάλεια,
  • μείωση του ενεργειακού κόστους,
  • αξιοποίηση των εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πόρων και
  • βιώσιμη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και παράλληλα προστασία του περιβάλλοντος.

Οι παρουσιάσεις που θα γίνουν, αναμένεται να καταδείξουν, πόσο κοντά στον καθημερινό άνθρωπο, τον επαγγελματία, τον καταναλωτή, τον επιχειρηματία είναι τελικά οι υποδομές αυτές και πώς μπορούν, υλοποιούμενες άμεσα, να μετατραπούν σε αναπτυξιακή ευκαιρία για όλους.

Ο κ . Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Απόστολος Αλεξόπουλος, γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, ο κ. Γιώργος Τσίπρας, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, υπουργείο Εξωτερικών, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νίκος Μαντζούφας, ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ, οι βουλευτές κ. κ. Θανάσης Πετράκος, Ευάγγελος Μπασιάκος, Γιάννης Σηφάκης είναι ανάμεσα στους 50 διακεκριμένους ομιλητές, που θα προτείνουν με την ευκαιρία του φόρουμ, συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης μέσα από ενεργειακές και περιβαλλοντικές επενδύσεις.

Πηγή: tovima.gr

from to
Scheduled Αθήνα