Το πρώτο κτίριο γραφείων από 3D εκτυπωτή

3d printed office_dubai-error image

Πηγή: rt.com

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα στη δημιουργία του πρώτου οικοδομήματος που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος γραφείων, η κατασκευή του οποίου θα γίνει από 3D εκτυπωτή. To μονώροφο αυτό κτίριο θα αποτελέσει την προσωρινή έδρα του “Μουσείου του Μέλλοντος“, η κατασκευή του οποίου ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο και πρόκειται να ανοίξει το 2017.

Πρόκειται για ένα οικοδόμημα που θα έχει συνολική επιφάνεια 185 τετραγωνικών μέτρων. Θα χρησιμοποιηθεί ένας 3D εκτυπωτής ύψους 7 μέτρων, ο οποίος θα εκτυπώσει μια σειρά από στρώματα, τα οποία στη συνέχεια θα συναρμολογηθούν για να δημιουργήσουν το εκτυπωμένο κτίριο γραφείων.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την εκτύπωση του οικοδομήματος είναι ενισχυμένο τσιμέντο και γύψος ενισχυμένος με ίνες γυαλιού και πλαστικό. Τα έπιπλα των γραφείων θα είναι επίσης προϊόν εκτύπωσης. Την εκτύπωση θα αναλάβει η κινεζική εταιρεία Winsun που ειδικεύεται στην εκτύπωση πολύ μεγάλων αντικειμένων με 3D εκτυπωτές. Το οικοδόμημα, που θα βρίσκεται στο Ντουμπάι, σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΑΕ θα έχει κατά 50%-70% μειωμένο κόστος κατασκευής σε σχέση με ένα συμβατικό κτίριο και 50%-80% μικρότερο εργατικό κόστος.

Πηγή: tovima.gr