Το υψηλότερο κτίριο του κόσμου έρχεται στο Αζερμπαϊτζάν

Το υψηλότερο κτίριο του κόσμου έρχεται στο Αζερμπαϊτζάν

Το υψηλότερο κτίριο του κόσμου έρχεται στο Αζερμπαϊτζάν
Η πρωτεύουσα Baku, στο κράτος του Αζερμπαϊτζάν, φιλοδοξεί να φιλοξενήσει το υψηλότερο κτίριο του κόσμου ύψους 1.050 μέτρων με 189 ορόφους. Το κτίριο αυτό θα ξεπεράσει κατά 50 περίπου μέτρα το υψηλότερο μέχρι σήμερα κτίριο του κόσμου- ύψους ενός χιλιομέτρου που κατέχει το κτίριο Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Το όνομά του θα είναι Azerbaijan Tower και θα βρίσκεται στο κέντρο ενός συνολικού επενδυτικού σχεδίου στο οποίο περιλαμβάνονται και δεκάδες τεχνητά νησιά καθώς και μία πίστα της Formula 1. Συγκεκριμένα, προβλέπονται 41 νησιά που θα κατασκευαστούν στην Κασπία Θάλασσα και θα συνδέονται με 150 γέφυρες.

“Ενα εκατομμύριο άνθρωποι θα ζούνε εκεί…Θα είναι σαν τη Βενετία” είπε ο Ibrahim Ibrahimov, ο εγκέφαλος πίσω από το όλο σχέδιο και επικεφαλής της Avesta Real Estate. Ηδη όπως ανέφερε ο Ibrahimov Αμερικανοί, Τούρκοι, Αραβες και Κινέζοι επενδυτές έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το σχέδιο, το οποίο αναμένεται να κοστίζει περίπου 100 εκατ. δολάρια.

Ο θεμέλιος λίθος για τον νέο υψηλότερο πύργο του κόσμου, αναμένεται να μπει το 2015 και η κατασκευή του να ολοκληρωθεί το 2019. Το επενδυτικό σχέδιο στο σύνολό του αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022.

Πηγή: buildnet.gr