Όργανο ελέγχου φωτοβολταϊκού συστήματος

Όργανο ελέγχου φωτοβολταϊκού συστήματος

Το διαγνωστικό όργανο μέτρησης TRI-KA, είναι ο ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος για να ελέγξετε την παραγωγικότητα ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.

Το TRI-KA είναι η εύχρηστη συσκευή χειρός PV/STC μέτρησης για τους εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων. Με εργονομικά σχεδιασμένο και ανθεκτικό περίβλημα (και με μόνο 200 γραμμάρια/TRI-SEN και 500 γραμμάρια/TRI-KA αντίστοιχα) είναι ιδανικό για χρήση σε φωτοβολταϊκά στέγης, όπως επίσης και στην συντήρηση για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

Ο πελάτης επενδύει στα σταθερά έσοδα της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης και απαιτεί, επομένως, να γνωρίζει ανα πάσα στιγμή την αποδοτικότητα του συστήματός του. Μερική σκίαση, φύλλα, βρύα, βρωμιά, σπασίματα, περιττώματα πουλιών κ.α. είναι ορισμένα από τα προβλήματα που επιδρούν αρνητικά στο φωτοβολταϊκό σύστημα. Επίσης, άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν ανάγονται στην έλλειψη σωστής καλωδίωσης και απώλειας της απόδοσης των πλαίσιων πέρα από τις προσδιορισμένες προδιαγραφές του κατασκευαστή. Όλα αυτά τα ζητήματα έρχεται να λύσει η συγκεκριμένη συσκευή. Το TRI-KA μπορεί να ανιχνεύσει μια τέτοια πιθανή ζημιά-απώλεια απόδοσης των φωτοβολταϊκών πλαισίων και επομένως, να δώσει ένα έγκυρο αποτέλεσμα για την ενεργή κατάσταση του συστήματος. Έτσι, μπορεί εύκολα να εντοπίσει και να διορθώσει το καθετί, μέσω της ταχείας ανάλυσης σφαλμάτων με την μέτρηση της καμπύλης STC/IV.

Η ανάλυση της καμπύλης STC/IV, χρησιμοποιώντας το TRI-KA επιτρέπει την ταχεία εντόπιση σφαλμάτων άμεσα σε επιτόποιο έλεγχο. Έτσι, μπορεί να επιτευχθεί η πραγματική απόδοση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης εάν μετρηθεί και συγκριθεί με την ονομαστική ισχύ εξόδου σε κανονικές συνθήκες δοκιμής (STC/IV). Πρώτα, ο αισθητήρας ακτινοβολίας TRI-SEN (με δύο κύτταρα αναφοράς μόνο-και πολυκρυσταλλικά) μετράει την θερμοκρασία κυψέλης στην επιφάνεια των πλαισίων. Η συγκεκριμένη πληροφορία μεταδίδεται παράλληλα με τη μέτρηση της ακτινοβολίας τη δεδομένη στιγμή, με ασύρματο τρόπο στο TRI-KA. Με ένα “κλικ” τα χαρακτηριστικά της απόδοσης του αναλυτή TRI-KA εμφανίζονται άμεσα στην οθόνη των 3.2 ιντσών (διαβάζονται αργότερα στο PC, οπού γίνεται άπλα η περαιτέρω λεπτομερή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και η δημιουργία πρωτοκόλλων -εκθέσεων αποδοχής με την βοήθεια του λογισμικού TRI-KA). Τα οφέλη του TRI-KA είναι:

• Εύκολη διάγνωση των λαθών και των ελαττωμάτων σε φωτοβολταϊκά συστήματα

• Υποστήριξη για την εξακρίβωση της βέλτιστης θέσης για φωτοβολταϊκά συστήματα

• Σύγκριση αποδόσεων σε βάθος χρόνου

• Ανίχνευσης σφαλμάτων σε επίπεδο ανά string και ανά πάνελ

• Μεγάλο εύρος τάσης εισόδου

• Έγκαιρη διάγνωση λαθών

• Φιλικό προς το χρήστη οθόνη: Απλή διαχείριση των δεδομένων και μέσω του υπολογιστή σας.

Πηγή: 4green.gr, georythmiki.gr