Χρυσό μετάλλιο για Ελληνίδα αρχιτεκτόνισσα σε διεθνή διαγωνισμό κήπων

Πήραμε το χρυσό στο …μουντιάλ, έγραφε η ανάρτηση στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και τα «κλικ» έπεφταν …βροχή. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, το μουντιάλ δεν είχε καμιά σχέση με τη «στρογγυλή θεά» αλλά με έναν ξεχωριστό διαγωνισμό κήπων, το Gardening World Cup, όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε μια Ελληνίδα, η Κωνσταντίνα Στάρα.

stara kwnstantina-error image

Η 35χρονη αρχιτεκτόνισσα τοπίου ζει κι εργάζεται στην Ταϊλάνδη και στον διαγωνισμό που διεξήχθη πρόσφατα στην Ιαπωνία, μια χώρα με ιδιαίτερη «κουλτούρα» κήπων, κατάφερε με τον δικό της «ελληνικό κήπο», τον οποίο ονόμασε “Παρέα”, να κερδίσει τις εντυπώσεις και την πρωτιά.

garden parea

“Η αρχιτεκτονική του κήπου βασίζεται στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική  των νησιών. Επέλεξα αυτό το μοντέλο για δύο λόγους: Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο αρχιτεκτονικό μοντέλο για τους Ιάπωνες και ο δεύτερος λόγος είναι το χαμηλό κόστος παραγωγής. Τα κύρια χαρακτηριστικά του κήπου είναι η απλότητα, ένα μεγάλο τραπέζι με καρέκλες ως χώρος συνάντησης και τα φυτά της Μεσογείου, που είναι πολύ συνηθισμένα στους ελληνικούς κήπους”, λέει η ίδια.

Πηγή: amna.grgreekreporter.com