Υποθαλάσσιος αγωγός για την ύδρευση της Αίγινας

aigina«Έργο ζωής και πνοής για την Αίγινα» χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, την ύδρευσή της από την ΕΥΔΑΠ – με υποθαλάσσιο αγωγό από την Σαλαμίνα, αμέσως μετά την έγκριση της σύνδεσης, από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής όπου παρέστησαν ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης και εκπρόσωποι της Τ.Α, ο αντιπεριφερειάρχης περιέγραψε τα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει η σύνδεση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας οι οποίοι τους θερινούς μήνες υπερβαίνουν τους 50.000.

«Η μεταφορά του νερού με τα καράβια και η ανεύρεση του από υδρογεωτρήσεις ή πηγάδια, με συχνά αμφισβητούμενη ποιότητα, για την δημόσια υγεία, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για το νησί, το οποίο θα υδροδοτείται με 21.000 κυβικά, καθημερινά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ότι το έργο περιλαμβάνει τον υποθαλάσσιο αγωγό μήκους 14 χλμ. και τις αναγκαίες ενισχύσεις των αγωγών και των δεξαμενών ύδρευσης, τόσο στη Σαλαμίνα όσο και στην Αίγινα.

Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος υπογράμμισε ότι η περιφέρεια Αττικής «δεσμεύεται πλήρως για την επάρκεια των μελετών και των προδιαγραφών, έτσι ώστε να αποφεύγονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και υπερτιμολογήσεις», βεβαίωσε ότι το πρόγραμμα προϋπολογισμού 31 εκατ. ευρώ με εξασφαλισμένη, από την περιφέρεια Αττικής, χρηματοδότηση, θα τρέξει σύμφωνα με τα αυστηρά κατά το νόμο προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Πηγή: web.tee.gr