Αναμονή εννέα ετών για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

aerodromio iwanninwn-error imageΤο Νοέμβριο του 2006 είχε ανατεθεί το έργο επέκτασης του κτιρίου αεροσταθμού και δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών του αεροδρομίου Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν εννέα χρόνια μετά δεν έχει παραδοθεί.

Μάλιστα, εξαιτίας του ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών αδιαφορούν επί σχεδόν μία δεκαετία, έληξε η περιβαλλοντική αδειοδότηση με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες!

Προ ημερών στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είπε πως «στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, όπως ξέρετε, είχαμε λόγω καταγωγής, ίσως, κάποιων υπουργών και όχι λόγω εθνικών θεμάτων, όπως συμβαίνει συνήθως με τα δημόσια έργα της χώρας, υπερδιαστασιολογήσεις. Ένα αεροδρόμιο δηλαδή που το επιδοτούμε για να πηγαίνει μια πτήση την ημέρα έχει σχεδιαστεί για πολύ μεγαλύτερο φορτίο».

Το έργο είχε προκηρυχθεί με προϋπολογισμό 52 εκατ. ευρώ και ο ανάδοχος είχε υπογράψει σύμβαση 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή είχε κερδίσει το διαγωνισμό με έκπτωση άνω του 50%.

Μέχρι στιγμής έχει ήδη λάβει 22 εκατ. ευρώ, αλλά για να ολοκληρωθούν οι εργασίες απαιτείται νέα υπουργική απόφαση από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση…

Πηγή: euro2day.gr