Έκθεση στα Χανιά: “Απ’ τα Χανιά στο Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο” 🗓

soloup-ekthesiΗ έκθεση με τίτλο: “Soloup, Απ’ τα Χανιά στο Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο”, με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel “Αϊβαλί” του Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος) (εκδόσεις Κέδρος) «ταξιδεύει» – μετά από την Αθήνα και τη Μυτιλήνη- και στα Χανιά, από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2015, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).

Στην έκθεση παρουσιάζονται εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια σε μολύβι από το Αϊβαλί, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα. Περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με τη μορφή comics αλλά και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία, κλπ.) κατά την σχεδίαση.

Ένα ταξίδι στον χρόνο. Η Μικρασιατική καταστροφή και η Συνθήκη της Λωζάνης με τη ματιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς προσφύγων.

Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, Δήμος Χανίων, Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις – ξεναγήσεις.

Πηγή: tee.gr

from to
Scheduled 2015