Αυξάνεται η αγορά του πράσινου τουρισμού

eco tours-error image

Εικόνα: destination360.com

Σε έρευνα που διενήργησε ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά site ξενοδοχειακών κρατήσεων, Booking.com, σε δείγμα 32.000 ταξιδιωτών, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (το 52%) δήλωσαν ότι είναι πιθανό να αναζητήσουν προορισμό διακοπών με μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Τα στοιχεία της έρευνας αναφέρουν ότι η αγορά πράσινου τουρισμού παραμένει μια εξαιρετικά νέα αγορά. Μόλις το 10% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει κάνει ταξίδι που έχει περιγραφεί από τις εταιρείες που το περοσφέρουν ως eco-tour, η ως ταξίδι εθελοντισμού, διανυκτέρευση σε αγροτουριστικό κατάλυμα, κάμπινγκ ή ταξίδι με σκοπό την αναζήτηση νέων πολιτισμών. Ωστόσο στην πλειονότητά τους οι ερωτηθέντες επέμειναν ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος αποτελεί σημείο που λαμβάνουν υπόψη τους κατά την επιλογή ταξιδίου.

Η τουριστική βιομηχανία και η βιομηχανία της φιλοξενίας συνεχίζει να συγκεντρώνει την αρνητική κριτική ομάδων ευαισθητοποιημένων σε θέματα περιβάλλοντος για τις πρακτικές τους, την εξάρτηση από τις αερομεταφορές και τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον των περιοχών όπου δραστηριοποιούνται. Ωστόσο, ο αριθμός των τουριστικών επιχειρήσεων που επενδύουν μεγάλα ποσά σε προγράμματα βελτίωσης του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, τείνει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ered.gr