Ημερίδα με θέμα "Προστασία Παραδοσιακών Οικισμών & Σύγχρονος Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός"

Ημερίδα με θέμα “Προστασία Παραδοσιακών Οικισμών & Σύγχρονος Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός”

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς σας προσκαλούν στην Ημερίδα «Προστασία Παραδοσιακών Οικισμών & Σύγχρονος Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός» που πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 σε συνεργασία με τον ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ (Τριπόδων 28, Πλάκα).

Στόχος της Ημερίδας είναι να ενημερώσει για την αξία, τα προβλήματα και τους τρόπους προστασίας των παραδοσιακών οικισμών: α/ το ευρύ κοινό, β/ αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, καθώς και όλους όσοι ασχολούνται με έργα στερέωσης και αποκατάστασης παραδοσιακών κτηρίων, και γ/ εκπροσώπους αρμοδίων φορέων της πολιτείας, προκειμένου να προχωρήσουν σε ενέργειες προστασίας. Επιπλέον, να  δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας για την κάλυψη του υπάρχοντος κενού σε θέματα ολοκληρωμένης και συνδυαστικής μελέτης των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών, αναφορικά με την προστασία των παραδοσιακών οικισμών και την ενσωμάτωση βασικών σχετικών αρχών στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προώθηση του διαλόγου και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα προστασίας των παραδοσιακών οικισμών, στο πλαίσιο των σημερινών αναπτυξιακών προκλήσεων. Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες: Τηλ: + 30 210 3225 245, + 30 210 3226 693, Fax +30 210 3225 240 e-mail:elet@ ellinikietairia.gr,

Πηγή: www.ellet.gr