Κουρτίνες που ελέγχονται μέσω κινητού

Κουρτίνες που ελέγχονται μέσω κινητού

kourtines-error imageΑν έχετε μια πολύ ωραία θέα από τα παράθυρά σας αλλά δεν σας αρέσουν οι κουρτίνες ή τα στόρια, την λύση έρχεται να δώσει το νέας τεχνολογίας σκίαστρο το οποίο όχι μόνο είναι απόλυτα διακριτικό όταν δεν χρησιμοποιείται αλλά είναι και ελεγχόμενο μέσω του κινητού σας.

Την πρωτοποριακή ιδέα είχε η εταιρεία Sonte που εδρεύει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ουσιαστικά πρόκειται για μια λεπτή αυτοκόλλητη μεμβράνη η οποία βασίζεται σε μια τεχνολογία που της επιτρέπει, ανάλογα με το ρεύμα που της εφαρμόζεται, να γίνεται διαφανής ή το αντίθετο. Η μεμβράνη μεταβάλλει την κατάστασή της παίρνοντας εντολές από έναν ελεγκτή, ο οποίος παίρνει συνδέεται με το ασύρματο δίκτυό σας και έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε την διαφάνεια των παραθύρων σας κατευθείαν από την εφαρμογή του smartphone.

Μεγάλο πλεονέκτημα της μεμβράνης είναι το ότι δεν χρειάζεται κάποια μετατροπή στα παράθυρα και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε γυαλί ανεξαρτήτως μεγέθους. Είναι εξαιρετικά διακριτική και έχει πολύ μικρή επίπτωση στην εμφάνιση του παραθύρου. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να την κόψει στα μέτρα του, να την κολλήσει στο τζάμι και να συνδέσει τον ελεγκτή.

Επίσης μπορεί να μπλοκάρει τις ακτίνες UV κρατώντας τη θερμοκρασία του δωματίου στα επιθυμητά επίπεδα και όταν βρίσκεται σε αδιαφανή κατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προβολές από προτζέκτορα.

Η εταιρεία προσπαθεί μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας χρηματοδότησης Kickstarter να μαζέψει το ποσό των 200.000 δολαρίων με σκοπό να επεκταθεί σε εγκαταστάσεις και προσωπικό. Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα της Sonte εδώ.

Πηγή: iefimerida.gr