Νέος ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη

Νέος ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη

432avenue-error imageΣτη Νέα Υόρκη κτίζεται αυτή την περίοδο ένα κτίριο που φιλοδοξεί (με την ολοκλήρωσή του το 2015) να γίνει το νέο ορόσημο της πόλης, ταυτόχρονα και το υψηλότερο κτίριο κατοικιών του δυτικού ημισφαίριου (ωστόσο το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης). Πρόκειται για τον ουρανοξύστη 432 Park Avenue στο Μανχάταν, ύψους 426,11 μέτρων (1398 πόδια), με 89 ορόφους, το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Rafael Vinoly.
Αν και οι πωλήσεις ξεκίνησαν μόλις τον Μάρτιο, ήδη έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια (σ’αυτό το ποσό ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου), με αγοραστές από όλο τον κόσμο, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν από 7 εκατ. δολάρια (για στούντιο των 100 τ.μ.) έως και 95 εκατ. δολάρια για αγορά του ρετιρέ (με έξι υπνοδωμάτια, επτά μπάνια, μια βιβλιοθήκη κλπ.). Συνολικά η δομημένη επιφάνεια θα φτάσει στα περίπου 9.500 τ.μ.
Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της πρόσοψης εξασφαλίζουν στα περισσότερα διαμερίσματα μια εκπληκτική θέα προς το Central Park, τον ποταμό Hudson και τα άλλα ποτάμια ανατολικότερα, φυσικά και προς το πυκνοδομημένο Μανχάταν. Ιδιωτικά ανσασέρ και διάφορες προσθήκες που μπορούν να γίνουν στη φάση της κατασκευής κατά παραγγελία, μπορούν να ικανοποιήσουν τους πλέον απαιτητικούς αγοραστές.
Να θυμίσουμε, σε όσους είχαν επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη κατά το παρελθόν, ότι στη συγκεκριμένη θέση βρισκόταν το Drake Hotel, με 29 ορόφους και 495 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, κτισμένο το 1926, καύχημα της εποχής εκείνης, καθώς είχε πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων η αυτόματη ψύξη, ενώ για δεκαετίες έγινε το αγαπημένο ξενοδοχείο για διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς. Τα τελευταία χρόνια της “ζωής” του ως ξενοδοχείο είχε λειτουργήσει ως κρίκος της αλυσίδας Swissotel.
Για να απολαύσετε τον νέο ουρανοξύστη πατήστε εδώ.
Πηγή: tee.gr