Ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι

kalatravas5

 

Ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης του κόσμου, κόστους ενός δις δολαρίων θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι, και είναι εμπνευσμένος από τους «Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας».

Σήμερα, ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης είναι ο Burj Khalifa, ο οποίος κατασκευάστηκε το 2009, έχει ύψος 829,8 μέτρων και βρίσκεται επίσης στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής. Το κόστος κατασκευής του έφτασε τα 1,5 δισ. δολάρια.

Το νέο κτίσμα έχει σχεδιάσει, ο γνωστός στην Ελλάδα από το σκέπαστρο του ΟΑΚΑ Ισπανοελβετός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα.

Σύμφωνα με την τεχνική εταιρεία Emaar, ο νέος ουρανοξύστης θα λίγο ψηλότερος από τον Burj Khalifa και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Mohamed Alabbar. «Δε θα σας πω ακριβώς πόσο ψηλός θα είναι αυτός το πύργος. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα είναι ψηλότερος από τον Burj Khalifa και θα ξεπερνά τα 2.717 πόδια (σ.σ.: 825 μέτρα)».

Το βασικό «προσόν» του νέου ουρανοξύστη θα είναι η συγκλονιστική θέα που θα προσφέρει στους «κατοίκους» ή επισκέπτες του. «Πολλοί θέλουν να έχουν θέα όταν αγοράζουν ένα ακίνητο», αναφέρει ο Alabbar.

Ο ουρανοξύστης θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 2,3 τετραγωνικών μιλίων στην άκρη του κολπίσκου του Ντουμπάι και θα φιλοξενήσει τη διεθνή έκθεση World Expo του 2020. Θα έχει εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχείο, εστιατόρια και γυάλινα μπαλκόνια που θα περιστρέφονται γύρω από το τείχος του πύργου.

Δείτε τις συγκλονιστικές μακέτες του έργου και τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Kalatravas1

 

kalatravas3

 

kalatravas4

 

kalatravas6

 

kalatravas7

 

kalatravas8

 

kalatravas9

 

Πηγή: zougla.gr