Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για την προστασία της α’ κατοικίας

katoikia

Ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία για την προστασία της α΄ κατοικίας βρέθηκαν τράπεζες και κυβέρνηση σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έθεσαν δύο θέματα που κατά τη γνώμη τους θεωρούνται κρίσιμα για την αποκάλυψη των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν:

– Να μη μπορεί κάποιος να καταφεύγει στον νόμο Κατσέλη, πριν από τον πλειστηριασμό του ακινήτου του

– Να μη μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει κατά τον πλειστηριασμό του ακινήτου του, την πρώτη τιμή προσφοράς, χωρίς αυτή να συνοδεύεται από έκθεση ανεξάρτητου  εκτιμητή.

Η κυβέρνηση επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους, θεωρούν τα δύο παραπάνω θέματα., ύψιστης σημασίας προκειμένου να συναινέσουν στην συνολική πρόταση της κυβέρνησης για την προστασία της α΄κατοκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, δείχνουν διατεθειμένες να αποδεχθούν τη συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας για όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση για το νόμο Κατσέλη, χωρίς αυτοί να υποχρεωθούν να επανυποβάλουν αίτηση στην νέα πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

Στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, οι CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος.

Πηγή: kathimerini.gr