Συνελήφθησαν δύο μελισσοκόμοι για τη φωτιά στον Καρέα

fwtia_kareas-error imageΣυνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δύο μελισσοκόμοι, οι οποίοι φαίνεται ότι ξεκίνησαν την Παρασκευή τη φωτιά στον Καρέα από εγκληματική αμέλεια, εν ώρα εργασίας.

Πρόκειται για τον Έλληνα Α.Γ. του Σ, 67 ετών και ο Τ.D.του K, 58 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίοι συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Οι δύο ύποπτοι βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο όπου διατηρούσαν κυψέλες μελισσιών και είχαν τα μεταλλικά δοχεία καπνού. Από κάποια απροσεξία, κάποιο κάρβουνο του δοχείου έπεσε στο έδαφος. Οι υψηλές θερμοκρασίες βοήθησαν στην ανάπτυξη της φωτιάς και οι ισχυροί άνεμοι στην γρήγορη επέκτασή της. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, οι δύο ύποπτοι αλληλοκατηγορούνται, επιρρίπτοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο, παραδεχόμενοι εμμέσως πλην σαφώς πως κάποιος από αυτούς ευθύνεται για την μεγάλη πυρκαγιά. Ο Εισαγγελέας διέταξε την σύλληψη και των δύο και σήμερα θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Σε βάρος των δύο, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό δάσους από συγκλίνουσα αμέλεια και εμπρησμό από τον οποίο υπήρξε κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα από συγκλίνουσα αμέλεια.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η φωτιά, που ξεκίνησε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη, έφτασε σε σπίτια στον Καρέα, την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν η Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου από τις 50 καλόγριες, καθώς και σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Πηγή: econews.gr