Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

etaa ktirio-error imageΤο TEE ενημερώνει τα μέλη του ότι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τα ασφαλιστικά θέματα και καλεί τους διπλωματούχους Μηχανικούς για άλλη μία φορά να αντιδράσουν δυναμικά και να ακυρώσουν στην πράξη τη νέα απόπειρα του προέδρου του ΔΣ ΕΤΑΑ, που επιχειρεί αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα να επιβάλει τις νέες εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν θεσμοθετηθεί με τους μνημονιακούς Νόμους της περιόδου 2011-2013, εις βάρος του άγρια δοκιμαζόμενου από την κρίση και την ανεργία τεχνικού επιστημονικού κόσμου.

Με βάση τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται μέχρι να επιλυθούν οριστικά και δίκαια τα ασφαλιστικά μας αιτήματα. Στόχος πρώτης γραμμής είναι να αποτραπεί η αποστολή προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) του καταλόγου ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, που θα έχει ως συνέπεια να ξεκινήσουν αμέσως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων εις βάρος διπλωματούχων Μηχανικών, όπως επιδιώκει ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ Αντώνης Σελλιανάκης, σε συνεννόηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων απειλούνται, σύμφωνα με στοιχεία του Ταμείου, περίπου 50.000 διπλωματούχοι Μηχανικοί-ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι, λόγω της κατάρρευσης της οικοδομικής δραστηριότητας και του δραστικού περιορισμού των δημόσιων έργων, τελούν ουσιαστικά σε μακρόχρονη ανεργία και αδυνατούν να καταβάλουν τις υποχρεωτικές και ταυτόχρονα παράλογα αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ (τομέα του ΕΤΑΑ σήμερα). Ήδη, το μεγάλο αυτό πλήθος των διπλωματούχων μηχανικών – μεταξύ των οποίων πολλοί με χρόνιες ή και ανίατες ασθένειες – στερείται και της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επειδή, ακριβώς, αδυνατούν αντικειμενικά να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Στο πλαίσιο των σταθερών αποφάσεων, που με εισηγήσεις του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη έχει λάβει η Διοικούσα Επιτροπή, το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης και του διεκδικητικού αγώνα για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα στο ασφαλιστικό των μηχανικών. Οι αγώνες του ΤΕΕ σε κοινό μέτωπο με τους συλλόγους και τις συλλογικότητες των μηχανικών αλλά και το σύνολο των επιστημονικών φορέων έχουν φέρει καρπούς και συνεχίζονται μέχρι την τελική δικαίωση.

Πηγή: tee.gr