Το Ξενοδοχείο Langham στο κτίριο του Mies Van Der Rohe

Το Ξενοδοχείο Langham στο κτίριο του Mies Van Der Rohe

Ξεκινά να λειτουργεί επίσημα σήμερα το Ξενοδοχείο Langham στο Σικάγο, στο κτίριο της ΙΒΜ ή αλλιώς ΙΒΜ Plaza (φώτο), το οποίο σχεδιάστηκε από το διάσημο Αμερικανο-Γερμανό αρχιτέκτονα Ludwig Mies van der Rohe.

Chicago IBM Building-error image
Πρόκειται για έναν επιβλητικό ουρανοξύστη ύψους 211,8 μέτρων, το δεύτερο ψηλότερο κτίριο του Mies van der Rohe (με πρώτο το κτίριο “Toronto Dominion Bank Tower” ύψους 223 μέτρων), που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού του Σικάγο, ανάμεσα στα κτίρια Marina City και Trump Tower (φώτο). Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το έτος 1972, τρία χρόνια μετά το θάνατο του αρχιτέκτονα. Έχει 52 ορόφους και είναι κατασκευασμένο από χαρακτηριστικό μαύρο ανοδιώμενο αλουμίνιο και γκρίζο γυαλί.

Langham Chicago 4-error image

Το Ξενοδοχείο Langham στο Σικάγο θα περιλαμβάνει 316 δωμάτια, 48 από τα οποία θα είναι σουίτες και θα προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του μια πολυτελή εμπειρία ευεξίας και γαστρονομίας. Langham Chicago 3-error image

Η Βρετανική εταιρία Richmond International επιμελήθηκε τη διακόσμηση των δωματίων, ενώ υπεύθυνη για την εσωτερική διακόσμηση του εστιατορίου «Travelle» είναι η ομάδα The Rockwell Group. Ο εγγονός του Mies van der Rohe, Dirk Lohan, μεταμόρφωσε το χώρο υποδοχής του ισογείου.

Langham Chicago 2-error image

Το Ξενοδοχείο πολυτελείας θα καταλαμβάνει τους πρώτους 13 ορόφους του ουρανοξύστη, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούν εταιρίες και γραφεία. Η εταιρία ΙΒΜ, από την οποία πήρε το όνομά του ο ουρανοξύστης, έφυγε από το κτίριο το έτος 2006.

Πηγή: worldarchitecturenews.com