Υλικά Υγρομόνωσης

Εκτός από τα ασφαλτόπανα, για τα οποία μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο, χρησιμοποιούμε και άλλα υλικά για υγρομόνωση, όπως:

  •  Επαλειφόμενα ακρυλικά:
    Πρόκειται για ελαστομερή υλικά υδατοδιαλυτής φύσης, που περιέχουν ακρυλικές ρητίνες. Εφαρμόζονται εύκολα αλλά δε συνιστώνται σε δώματα χωρίς σωστές ρύσεις γιατί δημιουργούνται λιμνάζοντα νερά. Μετά την επάλειψή τους δημιουργείται μια ομοιόμορφη μεμβράνη χωρίς αρμούς και ενώσεις.

akrylika-error image

Συνηθισμένες Εφαρμογές:

Σε μικρά δώματα ή δώματα με πολύπλοκο σχήμα, τοπική στεγανοποίηση αρμών ή ρωγμών, ως τελική στρώση στεγανοποίησης πάνω σε επιφάνειες από κεραμικά πλακίδια, ξύλο, τούβλα, κονιάματα, σκυρόδεμα.

  • Χυτές πολυουρεθανικές μεμβράνες.Παράγονται κάτω από αυστηρούς κανόνες και ελέγχους, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα. Εφαρμόζονται σε υγρή μορφή και στη συνέχεια στερεοποιούνται, δημιουργώντας μια λεπτή, ομοιόμορφη και ελαστική μεμβράνη. Παρουσιάζουν υψηλή αντοχή σε καταπονήσεις, στις καιρικές συνθήκες και την υπεριώδη ακτινοβολία UV και μεγάλη διάρκεια ζωής.

polyourethanika-error image

Συνηθισμένες Εφαρμογές:

Στεγανοποιήσεις σε δεξαμενές, ζαρντινιέρες, μπάνια, στέγες, ταράτσες, μπαλκόνια και σε άλλους εξωτερικούς χώρους.

  • Μεμβράνες PVC olyvinyl Chloride), TPO (Thermoplastic Polyolefin), EPDM (Ethylene Propylene Diene Monomer).
    Πρόκειται για συνθετικές, πολυμερείς μεμβράνες, οι οποίες επιλέγονται για μονώσεις μεγάλων, καθαρών από εμπόδια, επιφανειών. Παρουσιάζουν σημαντική αντίσταση σε τρυπήματα και σκισίματα και μακροπρόθεσμη ελαστικότητα. Επιπλέον, έχουν εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες και μεγάλη διάρκεια ζωής.

apostraggistikes pvc-error image

Συνηθισμένες Εφαρμογές:

Στεγανοποιήσεις σε υπόγεια, δεξαμενές, φυτεμένα δώματα.

  •  Τσιμεντοειδή Κονιάματα.
    Αποτελούνται από τσιμέντο, χαλαζιακή άμμο, ρητίνες και άλλα πρόσθετα. Χρησιμοποιούνται για τη στεγανοποίηση επιφανειών από σκυρόδεμα και εμφανίζουν μεγάλη αντοχή ακόμα και σε αρνητικές πιέσεις. Είναι σε μορφή σκόνης και ανακατεύονται με νερό, ενώ με την προσθήκη γαλακτώματος αποκτούν καλύτερες ιδιότητες.

tsimentoeidi-error image

Συνηθισμένες Εφαρμογές:

Στεγανοποιήσεις σε υπόγειους χώρους εξωτερικά, σε δεξαμενές νερού, πισίνες, τούνελ φρεατίων και καναλιών, ζαρντινιέρες, φυτεμένα δώματα.