Έπιπλα... Ιωνικού Ρυθμού

Έπιπλα… Ιωνικού Ρυθμού

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio 65 εμπνεύστηκε από την Αρχαία Κλασική Αρχιτεκτονική Ιωνικού Ρυθμού και σχεδίασε μια σειρά επίπλων (καρέκλα, πολυθρόνα και τραπεζάκι σαλονιού) τα οποία ονόμασε «Colonna». Οι σχεδιαστές κυριολεκτικά έκοψαν στα τρία έναν κίονα Ιωνικού ρυθμού, δημιουργώντας τρεις ξεχωριστές μονάδες καθιστικού.

capitello06-error image

photo: freshome.com

Το ανώτερο και πιο εντυπωσιακό κομμάτι της ομάδας είναι μια πολυθρόνα-ανάκλιντρο διαστάσεων 110x120x82 εκ. που ονομάζεται Capitello. Αποτελεί το ιωνικό κιονόκρανο, διατηρώντας όλες τις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειές του, και προσφέρει παράλληλα μια άνεση υψηλού επιπέδου.

capitello upper-error image

photo: freshome.com

Το μεσαίο τμήμα που ονομάζεται Attica είναι ένα αναπαυτικό κάθισμα διαστάσεων 70×66 εκ., ενισχυμένο με μια μικρή μεν αλλά αρκετά ενδιαφέρουσα πινελιά: το μαξιλάρι του καθίσματος είναι από ασπρόμαυρο πουά ύφασμα.

attica-error image

photo: freshome.com

Η βάση της σύνθεσης ονομάζεται Attica TL και αποτελεί ένα κυλινδρικό τραπεζάκι με γυάλινη επιφάνεια, αδιάφανη από τη μία πλευρά και γυαλιστερό καθρέπτη από την άλλη.

attica TL-error image

photo: freshome.com

Η σύνθεση είναι κατασκευασμένη από αφρώδη πολυουρεθάνη και σχεδιάστηκε για χρήση σε εξωτερικό χώρο, αλλά μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και εντός, αρκεί βέβαια να υπάρχει ο ανάλογος διαθέσιμος χώρος.

capitello-error image
Πηγή: freshome.com