Φωτισμός Κολυμβητηρίου Πεκίνου μέσω Social Media

Φωτισμός Κολυμβητηρίου Πεκίνου μέσω Social Media

Για την 5η επέτειο του Εθνικού Κέντρου Υγρού Στίβου του Πεκίνου (The Water Cube) (φώτο), που ανεγέρθη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, η καλλιτέχνις Jennifer Wen Ma και ο ειδικός σε θέματα φωτισμού Zheng Jianwei οραματίστηκαν και ενεργοποίησαν ένα νέο κυτταρικό “δέρμα” για το κτίριο.

beijing national aquatics center-error image

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της συνεργασίας τους που ονομάστηκε “Nature and Man in Rhapsody of Light”, συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με τις αρχαίες διδασκαλίες του “I Ching” ή “Βιβλίο των Αλλαγών”, ένα από τα αρχαιότερα κλασσικά Κινέζικα κείμενα.

nature and man in rhapsody of light red-error image

Οι όψεις του Water Cube θα φωτίζονται με μια εγκατάσταση από φώτα Led που θα αλλάζουν χρώμα καθημερινά, ανάλογα με τη διάθεση των Κινέζων πολιτών, όπως θα εκφράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

nature and man at the rapsody of light-error image

Ειδικά υπολογιστικά προγράμματα θα ερμηνεύουν το περιεχόμενο του “I Ching”, καθώς και τα δεδομένα συναισθημάτων που θα συγκεντρώνονται από ιστοσελίδες της Κίνας όπως το Weibo. Η ανάλυση των συναισθημάτων αυτών θα δημιουργεί μία μοναδική εικόνα της ημέρας, που θα εφαρμόζεται πάνω στο κτίριο μέσα από σύγχρονες θεωρίες χρωμάτων, φωτισμού, σύνθεσης, ρυθμού και κίνησης.

nature and man in rhapsody of light blue-error image

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το έργο αυτό συμβολίζει την ισορροπία της ατομικότητας, της δημιουργικότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας των Κινέζων πολιτών, ενώ δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γίνει μέρος της όλης δημιουργίας και να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

nature and man in rhapsody of light pink-error image

Πηγή: aasarchitecture.com