Ολοκληρώνεται η ανέγερση βιοκλιματικών σχολείων στην Κατερίνη

Ολοκληρώνεται η ανέγερση βιοκλιματικών σχολείων στην Κατερίνη

Katerini_vioklimatiko sxoleio-error imageΟριστική λύση στις ανάγκες της Κατερίνης για σχολική στέγη αναμένεται να δώσουν τα τρία νέα βιοκλιματικά – πράσινα σχολεία, η κατασκευή και παράδοση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προγραμματισμένων προθεσμιών και πιο συγκεκριμένα έως το τέλος Αυγούστου.

Στo δημοτικό σχολείο της περιοχής Εθνικού Σταδίου απομένει η τοποθέτηση του ελαστικού τάπητα στο γήπεδο του σχολείου και του φυτεμένου δώματος πάνω στην ταράτσα (ήδη έχουν μπει οι μεμβράνες). Παράλληλα, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνει φύτευση δέντρων περιμετρικά του αύλειου χώρου και θα τοποθετηθούν τα κάγκελα στις εσωτερικές σκάλες. Για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης της αυλής έγινε στη διάρκεια της εβδομάδας η κατεδάφιση αποθηκευτικού χώρου.

Αντίστοιχες εργασίες με έμφαση στην οριστική διαμόρφωση του αύλειου χώρου και στην τοποθέτηση κάγκελων στις εσωτερικές σκάλες, απομένουν για την ολοκλήρωση των εργασιών στα υπό κατασκευή δημοτικά σχολεία των περιοχών Βατάν-Μυλαυλάκου & Επέκτασης Ευαγγελικών – περιοχή της Αγίας Άννας.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των εργασιών που οδεύουν στην τελική τους ευθεία ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης σημειώνει:«Έχουμε αποδείξει ότι η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κατασκευή των πράσινων σχολείων που αναμφισβήτητα θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η πόλη. Με τη λειτουργία των βιοκλιματικών αυτών σχολείων αξιοποιούνται οι ενεργειακοί πόροι και συντελείται μείωση του κόστους σε ό,τι αφορά την ενέργεια, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος».

Ο προϋπολογισμός κατασκευής κάθε σχολείου, ανέρχεται στο ποσό των €3.700.000, ενώ συνολικά, διαμορφώνεται σε 11 εκατ. ευρώ περίπου. Η χρηματοδότηση σε ποσοστό 100% είναι από το ΕΣΠΑ.

Πηγή: localit.gr